Senatorii liberalii au decis vineri, in sedinta grupului, dupa plenul consacrat depunerii juramantului, ca cele trei comisii obtinute de PNL la Senat-Comisia pentru Aparare, Economica si Abuzuri, sa fie conduse de Melescanu, Vosganian si, respectiv, Gabriel Berca.
Potrivit senatorului Crin Antonescu, fostul ministru al Apararii Teodor Melescanu va fi presedintele Comisiei pentru aparare, fostul ministru al Economiei si Finantelor Varijan Vosganian va conduce Comisia economica, iar senatorul PNL Gabriel Berca va fi presedintele Comisiei pentru abuzuri si petitii.
In ce priveste cele trei comisii obtinute de liberali la Camera Deputatilor (Comisia pentru IT si comunicatii, munca si egalitate de sanse -nr), in urma unor negocieri de patru ore, deputatii PNL vor trebui sa stabileasca liberalii care le vor conduce int-ro sedinta de grup.
Conform unor surse din PNL, liberalii il vor propune ca presedinte la Comisia pentru IT pe Relu Fenechiu, care a gestionat in legislatura trecuta Comisia pentru administratie publica.
Pentru sefia Comisiei de munca deputatii PNL vor trebui sa aleaga intre Paul Vicotr Dobre si Nini Sapunaru, iar la Comisia pentru egalitate de sanse postul de presedinte va fi disputat de Eugen Nicolaescu si Cristina Pocora.