Fostul director al Casei de Asigurari de Sanatate Olt este pe cale sa revina la sefia acesteia. Tiberiu Mateescu a castigat concursul organizat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru ocuparea postului vacant.

Recent ales consilier judetean, Tiberiu Mateescu (foto) a castigat concursul pentru ocuparea postului de director al Casei de Asigurari de Sanatate Olt organizat in perioada 18-20 martie la Bucuresti. Tot in aceasta perioada, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a organizat concurs pentru ocuparea posturilor vacante de presedinti-directori generali ai caselor de asigurari de sanatate din mai multe judete. De asemenea, saptamana trecuta, au sustinut examen si candidatii pentru functiile de conducere la Casa de Asigurari de Sanatate a municipiului Bucuresti si Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti.

Mateescu, admis

Mateescu, unul dintre cei doi concurenti pentru ocuparea postului de director al CAS Olt, a fost declarat admis. El a obtinut atat la proba scrisa, cat si la interviu nota 8. Desi isi anuntase intentia de a concura pe post, cel de-al doilea candidat, Marius Catalin Usurelu, nu s-a prezentat la nici una dintre probele de concurs. Potrivit informatiilor afisate pe site-ul CNAS, Mateescu a obtinut media 8, iar Usurelu a fost declarat absent. Rezultatele concursului au fost publicate sambata, la ora 18.00. Contactat telefonic, castigatorul a declarat ca, deocamdata, nu si-a preluat atributiile si ca asteapta numirea. "Nu stiu de ce nu s-a prezentat Usurelu. Concursul s-a tinut in mai multe sali si nu stiam ca a lipsit. Cat despre concursul pe care l-am promovat, nu pot da prea multe detalii. Nu am preluat conducerea Casei. Momentan, astept numirea. In termen de 15 zile de la afisarea rezultatelor, CNAS trebuie sa numeasca in functii directorii", a explicat Mateescu.
CAS Olt a mai fost condusa de Mateescu in perioada 2005-2008. Cele mai mari note la concursul pentru sefia caselor de sanatate din teritoriu au fost obtinute de candidatii din Arad - 9,63, Alba - 9,2, iar cele mai mici note au fost obtinute de concurenti din Gorj - 7,2 si din Giurgiu - 7,05.