Dupa ce conducerea centrala
a partidului a trecut la retragerea sprijinului politic pentru mai multi dintre membrii marcanti
ai partidului lor, a venit si
randul filialei Bihor de a face acest lucru cu doi dintre sefii
de institutii.
In sedinta Biroului Permanent Teritorial al PNL Bihor de saptamana trecuta s-a propus retragere sprijinului politic lui Silviu Torjoc (foto) inspector general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean Bihor si a lui Viorel Lascu directorul Directiei Sanitar Veterinare Bihor, asta dupa analizarea situatie sefilor de institutii descentralizate, membri ai PNL.
Potrivit purtatorului de cuvant al PNL Bihor Cristian Bodea motivul pentru care s-a propus retragerea sprijinul politic in cazul lui Torjoc este acela ca si-a neglijat in ultima vreme atributiile de serviciu cat si cele de partid, unde nu prea participa la sedintele biroului permanent si nici nu isi plateste cotizatia de membru de partid. "Desi a fost chemat sa participe la sedintele de partid, Torjoc nu a fost prezent. In plus, s-a primit numeroase reclamatii legate de activitatea sa, fapt care a dus la propunerea de retragere a sprijinului politic" a mai explicat Bodea.
In ceea ce il priveste pe Lascu, purtatorul de cuvant al PNL a declarat ca acesta ar avea probleme de imagine. "Sunt multe acuzatii de coruptie care i se aduc si pe care nu si le-a lamurit, si de aceea trebuie luate masuri, deoarece s-a considerat ca asa nu se mai poate. Faptul ca el nu a dat un raspuns la acuzatiile aduse, afecteaza imaginea partidului" a sustinut Bodea.
Propunerile de retragere au fost puse spre aprobare in discutia care a avut loc aseara in cadrul Comitetului Executiv al PNL Bihor. Cu majoritate de voturi s-a decis retragerea sprijinul politic pentru cei doi nominalizati. "Se asteapta ca cei doi sa-si de-a demisiile" ne-a mai declarat purtatorul de cuvant al PNL Bihor.
Deoarece sedinta s-a prelungit pana dupa inchiderea editiei nu am reusit sa luam legatura cu Silviu Torjoc sau Viorel Lascu. Vom reveni cu amanunte.