Senatorul Ion Toma, liderul grupului PSD+PC din Senat, a transmis un comunicat de presa pe care il puteti citi in continuare.
'Grupul parlamentar PSD din Senatul Romaniei a decis sa se retraga din plenul Senatului, din respect fata de pensionari, dupa ce principalul amendament prin care se stabilea ca punctul de pensie sa nu poata fi mai mic de 45% din salariul mediu brut pe economie a fost respins prin votul coalitiei PD-L-UDMR-Independenti, grupul PSD refuzand categoric sa fie partas la genocidul pregatit pensionarilor.
Pe parcursul intregii dezbateri, Grupurile parlamentare ale coalitiei de guvernamant au abordat diverse strategii de tergiversare a lucrarilor, cu scopul adoptarii tacite a proiectului legii unitare a pensiilor in forma propusa de Guvern.
Este semnificativ faptul ca propunerea PSD si PNL de asumare nominala a votului a fost respinsa de aceeasi coalitie portocalie, probabil din dorinta de a ascunde in spatele anonimatului noua lovitura data pensionarilor.
Dupa pauza solicitata de PD-L, la reluarea lucrarilor, in urma votului de respingere a amendamentului privitor la punctul de pensie, liderul grupului PSD, dl senator Ion Toma, a anuntat retragerea din sala a grupului social-democrat. Cu toate acestea, sedinta avea cvorumul de lucru de 78 de senatori.
Ulterior, liderul Grupului PD-L, dl Traian Igas, a aplicat strategia finala pentru anularea lucrarilor, cerand strigarea prezentei in sala, dupa ce mai mult de 10 senatori PD-L parasisera sala.
Astfel, legea nu a mai putut fi discutata in Senat, cazand prada adoptarii tacite. PD-L-istii pot fi multumiti ca mecanismul lor infernal a lovit in plin pensionarii.
Este regretabil faptul ca toata munca depusa de senatorii PSD impreuna cu reprezentantii societatii civile, partenerul de dialog al PSD pe intreaga perioada de formulare a amendamentelor, a fost desconsiderata din nou de " masina de vot a puterii".
Aceasta este o noua dovada a ceea ce am afirmat si cu alte ocazii: deciziile se iau in cu totul alta parte decat in Parlamentul Romaniei.
PSD reitereaza faptul ca sustine punctul de pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie, iar datorita fariseismului PD-L &CO, in motiunea de cenzura pe care PSD o pregateste, punctul de pensie de 45% va avea un loc central.'