Cateva zeci de mii de persoane au participat sambata seara pe stadionul municipal din Targu-Mures la un concertul sustinut de formatia un-gara Omega, spectatorii huiduindu-l pe presedintele UDMR, Markó Béla, care a incercat sa sustina un discurs inainte de inceperea concertului. Liderul UDMR, care vorbea in discurs despre unitate, a fost huiduit de spectatorii nerabdatori, care i-au strigat sa plece.
Markó Béla, a carui formatiune politica a fost principala sustinatoare financiara a concertului, la care intrarea a fost libera, a declarat presei, dupa ce a coborat de pe scena, ca aceasta formatie inseamna tineretea lui, dat fiind ca s-a impus prin anii ’60 si vede in Omega o posibilitate de a se solidariza generatiile. “Nu am observat ca am fost huiduit, eu cred ca aici nu trebuie sa tinem discursuri, ci e loc de muzica“, a declarat Markó, sustinut si de vicepresedintele executiv al Uniunii, Borbely Laszlo.
La eveniment nu s-au inregistrat incidente majore, mai ales ca, data fiind amploarea acestuia, in zona au fost masate importante efective de jandarmi si de politisti, care au asigurat ordinea publica.