Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri seara, la iesirea din sediul central al PD-L, unde are loc o intalnire intre cele doua partide, ca Uniunea a stabilit, imediat dupa consultarile de la Cotroceni, sa aiba o discutie cu democrat-liberalii.
Marko Bela a spus ca, din ceea ce a vazut in discutiile de la Cotroceni, pozitiile partidelor, si in special pozitia PD, s-au mai schimbat in privinta unui eventual guvern.
"Domnul presedinte a venit cu ideea unui guvern de uniune nationala si eu, discutand cu colegii de la PD-L, le-am propus totusi sa analizeze posibilitatea sustinerii propunerii facute de PSD, PNL, UDMR si minoritati, si anume pe domnul Klaus Johannis pentru functia de premier", a spus Marko Bela.
El a precizat ca, din punctul sau de vedere,ar fi foarte bine daca toate partidele ar sustine aceasta propunere.
Intrebat daca este vorba despre varianta unui premier independent cu un guvern politic, Marko Bela a spus: "Nu cred ca trebuie sa vorbim in acest moment despre un guvern politic. Daca este un guvern de uniune nationala si daca sunt politicieni si daca sunt specialisti, numai este un guvern de o anumita culoare, fiindca sunt prezente toate culorile politice".
El a tinut sa specifice faptul ca acest lucru nu inseamna ca UDMR a imbratisat ideea unui guvern de uniune nationala, din punct de vedere politic, dar ideea ca toate partidele sa sustina desemnarea lui Klaus Johannis este foarte buna.
Intrebat daca PD-L le-a transmis celor de la UDMR ca sustin varianta Klaus Johannis premier independent, Marko Bela a raspuns: "Deocamdata nu".