Biletul prin care premierul Calin Popescu-Tariceanu i-ar fi cerut presedintelui Traian Basescu sa intervina la Parchet in favoarea omului Dinu Patriciu si pe care fostul consilier prezidential pretinde ca l-ar fi vazut este pe cale sa devina o telenovela, dar si sa se transforme intr-un nou scandal pe traiectoria Palatul Cotroceni-Palatul Victoria.

Varujan Vosganian, purtatorul de cuvant al PNL, considera ca povestea "biletelului roz" este neverosimila. "Acum 150 de ani, povestea asta ar fi fost verosimila. Acum insa, exista si alte mijloace prin care se putea comunica - un SMS, de exemplu", a declarat ieri Vosganian.
La randul sau, consilierul personal al premierului, Marius Oprea, a declarat in exclusivitate pentru Mediafax ca acest caz este o diversiune a Serviciilor secrete, cu acordul sefului statului. "Daca apare, biletul este de la cap la coada un fals. Mi se pare iesit din comun ca premierul sa fie capabil de o asemenea gafa, cunoscand relatiile de antipatie dintre Basescu si Patriciu. Il voi sfatui pe premier sa ceara o expertiza grafologica autorizata, in situatia in care el va aparea", a spus Oprea.
Consilierul personal al premierului considera ca aceasta "noua diversiune" a fost generata de informatiile culese de Serviciile secrete prin care s-a aflat ca la Congresul PNL Tariceanu urma sa critice aceste structuri. "Asistam de mai multa vreme la un complot al Serviciilor secrete impotriva lui Tariceanu. El este cauzat, in primul rand, de modul in care Guvernul, premierul si-au asumat promovarea pachetului de legi ale securitatii, document ce taie o serie de privilegii pe care aceste servicii le aveau", a spus Oprea.
La fel, secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, a apreciat ca biletelul la care face referire Elena Udrea nu exista. "In cazul in care va aparea un asemenea bilet, il voi sfatui pe prim-ministru sa ceara o analiza grafologica la cel mai recunoscut laborator din domeniu, care se afla la Londra. Acolo se fac inclusiv analize chimice ale tipului de cerneala folosit, precum si alte proceduri sofisticate de stabilire a veridicitatii inscrisurilor", a spus Radu Stroe.

Basescu sa faca public biletul

Mircea Geoana, presedintele PSD, a caracterizat drept parodie povestea cu "biletelul amoros" dintre premier si presedinte. El a precizat ca Basescu are obligatia "neintarziata" de a face public documentul invocat de Udrea. "Nu grijulia institutie prezidentiala, ci insusi presedintele Traian Basescu trebuie sa prezinte acest document", a spus Geoana. Presedintele PSD a apreciat ca, daca acest document se va dovedi a fi real, "este profund incriminatoriu si are certe dimensiuni legale si poate si penale".