Candidatul PD Galati la alegerile pentru Parlamentul European, Constantin Dumitriu, a sustinut la Matca, cu prilejul unei adunari populare, ca marirea pensiilor este doar praf in ochii oamenilor, in conditiile in care produsele de baza si utilitatile s-au scumpit cu aproape 50%.

Desi o parte dintre matcasi si-au asigurat un trai decent prin afacerile cu legume pe care au reusit sa le dezvolte de-a lungul timpului, marea majoritate a populatiei se bazeaza la batranete tot pe pensia primita de la stat. Problema e ca pensiile sunt extrem de mici in mediul rural, iar matcasii au ridicat problema ieri, in cadrul unei adunari populare.

"Marirea pensiilor este o minciuna. Cei care se lauda ca au marit pensiile uita sa va aminteasca faptul ca zaharul, uleiul si alte produse de baza s-au scumpit cu 50%. Practic, pensionarii o duc mai rau. Acelasi lucru este valabil si in cazul utilitatilor. Uitati-va cu cat s-au scumpit gazele. Rugamintea mea catre dumneavoastra este sa votati tinerii. Ei nu va vor dezamagi", a declarat candidatul Organizatiei Judetene a Partidului Democrat la alegerile europarlamanetare, Constantin Dumitriu.

"In Matca trebuie realizat un depozit regional de frig pentru legume"

Matcasii, recunoscuti pentru legumele si fructele vandute in toata tara, doresc sa-si promoveze produsele si in strainatate. Pentru a face acest lucru este nevoie de constructia in zona a unui depozit regional de frig pentru pastrarea legumelor si fructelor.

"Eu nu vreau sa va mint, cum au facut altii cand v-au promis tot soiul de lucruri stiind foarte bine ca nu le vor putea realiza. Dupa ce voi ajunge in Parlamentul European, voi face tot posibilul sa ajung in comisia pentru agricultura pentru a promova zona noastra in Europa. In primul rand, voi atrage cat mai multi investitori in Matca si in comunele invecinate pentru a vedea cu ochii lor ce potential legumicol exista. In acelasi timp, voi intreprinde diligentele necesare pentru realizarea unui depozit regional de frig pentru legume si fructe, lucru pe care eu il consider esential pentru dezvoltarea zonei", a precizat viceprimarul municipiului Galati, Constantin Dumitriu.