Penegistii galateni contesta modul in care majoritatea politica din Consiliul Local a numit noul director al societatii Apa Canal. “Chiar nu au gasit un om mai bun decit Marin Costel?”, s-au intrebat ieri becalistii.

Liderul penegist galatean Adrian Smarandoiu a sustinut ca modul in care au fost schimbati directorii societatilor din subordinea municipalitatii seamana foarte mult cu practicile folosite de comunisti in anii ‘50.

“Selectarea sefilor si directorilor nu se facea in functie de pregatirea profesionala, ci de gradul de supunere de care candidatii dadeau dovada. E clar ca in acest moment interesele PSD si PC sint peste cele ale cetatenilor din Galati. Am mai trecut peste un astfel de experiment, si ma refer aici la Ion Stefan”, a mai declarat Adrian Smarandoiu.

Becalistii nu il considera insa vinovat pe Marin Costel pentru faptul ca a fost propus si numit in functia de sef peste apa potabila si canalizarile din oras. Din punctul lor de vedere, principalii vinovati sint cei care l-au promovat: Eugen Durbaca si Dumitru Nicolae. “Este ciudat cum intr-un oras cu un centru universitar mare si cu unitati comerciale complexe autoritatile locale apeleaza la oameni fara o experienta manageriala serioasa pentru administrarea unor societati de interes public”, a completat acelasi Adrian Smarandoiu.

In plus liderul organizatiei locale a PNG a cerut organizarea unui concurs pentru ocuparea unor posturi de directori ai societatilor din subordinea municipalitatii.