Cu ocazia celebrarii Zilei Europei, la Grupul Scolar "Costin D. Nenitescu" din Craiova s-au desfasurat ieri o serie de manifestari avand ca scop apropierea cetateanului de valorile esentiale ale Uniunii Europene. In deschiderea activitatilor, profesorul Lungoci Toma, inspector de specialitate in cadrul ISJ Dolj, a vorbit despre etapele integrarii europene a Romaniei si despre semnificatia acestei zile. Materiale interesante au prezentat, in cadrul unei mese rotunde, profesorii de istorie Claudia Matei si Maria Ion.
Prin Uniunea Europeana, europenii isi unesc eforturile pentru a lucra impreuna pentru mentinerea pacii si pentru prosperitate, pentru ca numeroasele culturi, traditii si limbi diferite care coexista in Europa sa se imbine intr-un mod cat mai armonios. Din aceasta perspectiva, profesorii scolii au aratat anul acesta un interes sporit pentru participarea la programele de integrare europeana. Astfel, trei dintre ei au beneficiat de burse individuale Socrates in tarile Uniunii Europene. In acest context, profesoara Elena Toader de la catedra de informatica a prezentat colegilor rezultatele cursului "Pedagogical use of internet and multimedia tools", curs desfasurat in perioada 13 martie - 19 martie 2006 la Roma. La aceste manifestari a participat si Mihaela Brumar, inspector pentru gestionarea programelor comunitare si a problematicii de integrare europeana din partea Inspectoratului Scolar Judetean Dolj.
Modelul european arata lumii ca o uniune mereu mai stransa a popoarelor este posibila in masura in care se bazeaza pe valori si obiective comune. Si nu in ultimul rand, trebuie sa ne amintim de ideea care a insotit permanent demersul lui Monnet: "Noi nu coalizam state, ci unim oameni!".