Manevre in CJ
Chiar daca a trecut ceva timp de la ultima Sedinta a Consiliului Judetean, se pare ca ecourile ei inca ii bantuie pe unii consilieri. Ion Mang, consilier judetean PSD, a declarat ca, daca va fi ales senator, va propune o lege care sa interzica atribuirile de terenuri sau alocarea unor sume importante in apropierea alegerilor. "Unii au spus, pe buna dreptate, ca la ultima sedinta de consiliu a fost circ. S-a putut insa observa ca se fac tot felul de manevre pentru a ne asocia cu tot felul de firme necunoscute. Mai mult, desi aceste lucruri erau evidente, proiectul a trecut datorita acestei coalitii care trage sforile. Daca oradenii imi vor acorda increderea lor, voi propune in Senat o lege care sa interzica atribuirile de terenuri, licitatiile sau alocarea unor sume importante de bani inainte sau in timpul alegerilor", a declarat Ioan Mang.

Bolojan, luat la tinta de Mircea Matei
Senatorul Mircea Matei (foto), fost consilier local din partea PDL si bun cunoscator al administratiei locale din Oradea, l-a atacat dur pe primarul Ilie Bolojan in chestiuni punctuale. Matei a afirmat ca Bolojan s-a dovedit, deja, incapabil sa gestioneze problemele orasului.
"Actuala administratie a orasului Oradea a luat cateva masuri ciudate. In primul rand, Consiliul Local Oradea urmeaza sa vanda un teren, actualul Stadion Motorul, dar deja se cunoaste castigatorul. Insusi Ilie Bolojan a recunoscut ca are obligatii morale fata de firma care vrea sa cumpere. Poate din campania electorala", a comentat Mircea Matei. In continuare, senatorul a atacat ideea municipalitatii de a construi o sala de relatii cu publicul in curtea interioara a Primariei Oradea. "Acum, am trecut, de la piramida lui Bolos, la cubul lui Bolojan. Actuala conducere a Primariei Oradea nu este interesata de faptul ca acolo este un spatiu verde si sunt arbori. Pe de alta parte, aceasta constructie nu-si are sensul. In institutie vor ramane o multime de spatii libere, numai daca ne gandim la faptul ca ITM-ul se va muta de acolo. In concluzie, cei care conduc acum Primaria sunt incapabili sa gestioneze spatiul pe care il au la dispozitie", a declarat democrat-liberalul. Senatorul de Bihor l-a mai criticat pe Bolojan ca alunga investitorii din Oradea. "Saptamana trecuta, la Primarie s-a prezentat un grup de investitori americani care doreau sa construiasca in oras o unitate de productie de echipamente medicale. Bolojan le-a cerut 250 de euro/m2 de teren, in zona unde doreau sa construiasca americanii fabrica, iar acestia, speriati de pret, au plecat. In scurt timp, oradenii isi vor da seama ca, la 1 iunie, au dat vrabia din mana pe cioara din par", si-a incheiat tirada Mircea Matei.