Reprezentantul liberalilor in lupta pentru Primaria Constanta, Victor Manea, si-a lansat sambata candidatura intr-o modalitate extrem de originala, iesind la plimbare pe strazile orasului cu un elefant in carne si oase, nobilul pachiderm fiind imaginea sa de campanie. Manea si elefantul au fost insotiti de o fanfara, animalul zabovind in Piata Ovidiu doar cateva minute pentru a fi fotografiat, dupa care a fost luat de dresori si dus inapoi la circ. Mesajul liberalului a fost acela sugerat inca din pre-campanie, cand s-a infatisat deseori ca un elefant caruia ii place sa manance mazare. In ciuda ploii, cateva mii de liberali s-au adunat in centrul orasului pentru a fi alaturi de liderii Bogdan Olteanu, Puiu Hasotti, Gheorghe Dragomir, Gheorghe Hansa, Ionel Chirita, Jean Paul Tucan si Ion Vladoi. Inaintea discursurilor, liberalii au fost incantati de un recital de muzica populara si un concert al veteranilor de la Iris, iar mitingul electoral a fost incheiat de un spectacol grandios de artificii si muzica buna, aproape 5.000 de constanteni asistand la recitalurile Timpuri Noi si Mircea Baniciu.
Ploaia marunta si deasa nu i-a impiedicat pe liberali sa participe sambata seara in numar mare la lansarea candidaturii lui Victor Manea la Primaria Constanta. Asa se face ca aproximativ 5.000 de membri si simpatizanti PNL, dotati cu fulare galbene, s-au adunat sa-l vada pe candidatul lor, poreclit "Elefantul" de catre adversarii sai politici, pozand alaturi de un pachiderm veritabil. Dupa acest moment inedit, care a sugerat apetenta pentru contracandidatii- legume in general si "mazare" in special a liberalului Victor Manea, au urmat discursurile liderilor PNL prezenti la manifestare. Deputatul Gheorghe Dragomir, care este si presedinte al organizatiei judetene a PNL si candidat al partidului pentru sefia Consiliului Judetean, i-a prezentat pe toti candidatii pentru primariile din judetul Constanta, dar si echipa sa de consilieri, pe fondul unui foc de artificii si a melodiei "We are the champions". Atat deputatul Dragomir, cat si senatorul Puiu Hasotti s-au aratat convinsi ca PNL va castiga Primaria Constanta si presedintia Consiliului Judetean. "Fiecare leu din bugetul Consiliului Judetean, administrat in folosul judetului inseamna un dispensar, o scoala, strazi asfaltate, iluminat public, canalizari si locuri de munca. O buna administrare aduce adevarata bunastare", a declarat Dragomir in fata miilor de liberali adunati in Piata Ovidiu.

Bogdan Olteanu, "ca acasa" in Constanta: "Drumuri proaste, gunoi pe strazi si caini vagabonzi"

La randul sau, Puiu Hasotti, vicepresedinte al PNL, a criticat in termeni duri actuala administratie locala, acuzandu-l pe Radu Mazare ca a stat mai mult prin concedii decat pe la primarie, nemaiavand astfel timp sa se ocupe si de problemele constantenilor. Pe de alta parte, i-a reprosat lui Nicusor Constantinescu ca este presedinte al Consiliului Judetean Constanta doar pentru primarii PSD, iar in timpul liber doarme prin intersectii. Nici Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, nu a fost mai ingaduitor cu administratia locala, invitatul de onoare al liberalilor de la malul marii spunand multimii ca atunci cand a ajuns in Constanta s-a simtit ca acasa, in Bucuresti, pentru ca a intalnit "drumuri proaste, gunoi pe strazi si caini vagabonzi". Olteanu a dat exemplul unor orase cu primari PNL, cum sunt Bacau, Resita, Braila sau Giurgiu, care au fost mult mai bine gospodarite decat Constanta, sunt mai curate, fara caini vagabonzi si au atras investitii straine importante. Vicepresedintele PNL le-a cerut constantenilor sa schimbe primarul pentru a avea locuri de munca, sustinandu-l si pe Gheorghe Dragomir pentru sefia Consiliului Judetean. La final, si-a facut aparitia pe scena si candidatul PNL pentru Primaria Constanta, consilierul judetean Victor Manea, care a urcat dupa focurile de artificii si prezentarea unui videoclip cu imaginea unor crocodili si a unor elefanti. In discursul sau, Victor Manea l-a atacat pe primarul Mazare, amintind de umilirea batranilor si de cainii vagabonzi care au omorat oameni in Constanta, promitand realizarea de locuinte pentru tineri si facilitati pentru atragerea investitorilor straini.