Consilierul judetean Victor Manea se declara neincrezator in sondajele de opinie comandate de altii, in schimb, recunoaste ca PNL face tot timpul cercetari sociologice pentru a se sti atat situatia partidului, cat si a diferitelor personalitati din PNL. Asta cu atat mai mult cu cat, la acest moment, PNL Constanta doreste sa afle pe cine anume ar fi nimerit sa arunce in cursa pentru fotoliul de primar incepand cu 2008. "Prin aceste cercetari sociologice stabilim modul de lucru, vedem care ne sunt minusurile si plusurile, dar in nici un caz prin vointa noastra nu sunt publicate, pentru ca ele sunt un factor de influenta a electoratului ori pentru a arata ca tu esti mare iar altul este slab", a explicat secretarul coordonator al PNL Victor Manea.
Reporter: Domnule Manea, cum apreciati recentul sondaj de opinie publicat in presa, si care il coteaza pe Radu Mazare cu 65%, iar restul de contracandidati cu 3% sau sub 1%?
Victor Manea: Eu cred doar in sondajele facute de mine. Nu comentez pentru ca nu stiu intrebarile, modalitatea de realizare, cate persoane au fost chestionate...
Rep.: Totusi, ati vazut cine a comandat sondajul si credeti ca a fost inspirata miscarea de a da publicitatii rezultatele?
V.M.: Nu ma intereseaza ce fac diferite institutii din Constanta care isi comanda sondaje. Sa ne aducem aminte ca sondajele date publicitatii in primavara lui 2004 ii dadeau castig de cauza lui Mazare cu 70-80%, iar acum stim cu totii ca de fapt a obtinut doar 54%, pe o absenta masiva de la vot. Aceste sondaje nu fac decat sa indeparteze electoratul de la urne.
Rep.: Ce parere aveti despre faptul ca, iata, si PRM are un posibil candidat - pe Radu Comanici, care, de altfel, a atentionat celelalte partide ca este nevoie de un candidat unic, propunandu-se in acest sens?
V.M.: PRM a mai candidat si a luat un "fabulos" 2%. Stiu insa ca PRM este un aliat de nadejde in judetul Constanta al PSD si nu stiu cum ar vrea sa castige impotriva lui Radu Mazare.
Rep.: Pana la stabilirea candidatului PNL pentru primarie insa, care sunt preocuparile dumneavoastra din acest moment?
V.M.: In acest moment am un mandat de consilier judetean pe care vreau sa-l duc cu bine pana la capat, sa pot sta de vorba cu electoratul care m-a trimis in Consiliul Judetean Constanta cu sentimentul ca am incercat sa imi fac datoria. Incerc in permanenta sa reprezint punctul de vedere al persoanelor cu care ma intalnesc si care imi solicita diferite rezolvari de situatii.
Rep.: Am sesizat ca, datorita eforturilor pe care le-ati depus, Spitalul din Medgidia a obtinut suma de bani de care avea nevoie. In cazul Teatrului de Stat, unde de asemenea este o situatie destul de delicata, cum vedeti rezolvarea problemei care treneaza de atata timp?
V.M.: In privinta teatrului, eu am o a treia parere fata de cele exprimate pana acum. Din punctul meu de vedere schimbarea numelui este o tactica de a schimba conducerile si asa mai departe. Teatrele ar fi trebuit sa fie incredintate, conform legii, unor firme de impresariat artistic. Mai cred ca statul este tot timpul un prost manager si aceasta descentralizare ar fi benefica. Tocmai de aceea, m-am abtinut la votarea acestui punct in ultima sedinta a CJC pentru ca nu am fost de acord nici cu pozitia conducerii Consiliului, nici cu pozitia prefecturii, care a fost ambigua.