Prefectul judetului Arad, Cristian Stragea, va renunta la functie pentru a accepta un post de consilier guvernamental oferit de premierul Calin Popescu-Tariceanu.
El a declarat ca premierul i-a facut oferta saptamana trecuta si ca a acceptat-o pe loc, urmand ca Tariceanu sa semneze decizia miercuri. "Este o onoare sa lucrez pentru premier si am acceptat fara retineri. Probabil ca decizia va fi semnata de premier miercuri", a spus Stragea, care a adaugat ca nu cunoaste inca alte informatii despre sarcinile ce-i vor reveni.
Totodata, presedintele PNL Arad, Ioan Gheorghe Florea, a declarat ca partidul i-a facut lui Stragea o oferta de a deveni si presedintele liberalilor aradeni. Acestuia i s-a propus sa candideze la sefia PNL Arad, la alegerile din 7 octombrie. Florea a mai declarat ca partidul are in vedere trei nume pentru functia de prefect, ce va fi lasata vacanta de Stragea. Este vorba de vicepresedintii Gavril Popescu, Valentin Neamt si Caius Parpala. Acesta din urma este cotat cu sansele cele mai mari, chiar daca in anul 2000 a parasit PNL pentru a trece la PSD.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu este nasul de cununie al lui Caius Parpala, iar surse din cadrul organizatiei judetene sustin ca aproape sigur acesta va fi numit prefect. (A.M.)