Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat ieri dimineata ca isi mentine intentia de a candida la functia de presedinte al partidului la Congresul extraordinar din 10 decembrie. Intrebat daca s-a consultat cu Organizatia PSD Bucuresti, pe care o conduce, asupra acestei candidaturi, Oprescu a raspuns ca "dupa 40 de ani" face ce vrea si, ca atare, nu a procedat la aceste consultari.
Oprescu a mai fost intrebat daca are sprijinul necesar pentru aceasta candidatura. "Voi vedea asta atunci cand voi anunta formal candidatura mea", a raspuns el. Intrebat de ziaristi daca are sprijinul adjunctului sau pe linie de partid, Marian Vanghelie, liderul PSD Bucuresti a raspuns: "Chiar conteaza?".

Raport dupa doi ani de mandat

Pe de alta parte, Oprescu a apreciat ca propunerea presedintelui PSD Prahova, Marian Saniuta, ca echipa care va castiga alegerile la Congresul din 10 decembrie sa ceara votul de incredere al liderilor filialelor dupa doi ani de mandat este judicioasa.
Presedintele PSD Bucuresti a mai spus ca i se pare normal ca, dupa doi ani de mandat, echipa care va castiga alegerile interne de la Congresul extraordinar din 10 decembrie sa se prezinte in fata liderilor de filiale cu un raport despre starea partidului si cu un bilant al activitatii politice.
Filiala PSD Prahova considera necesar ca, la fiecare doi ani, in conditiile unui mandat de patru ani, presedintele partidului sa obtina votul de incredere al organizatiilor judetene, in caz contrar intreaga conducere a PSD trebuind sa demisioneze, a declarat recent liderul local Marian Saniuta.

ßerban Nicolae se mai gandeste

ßi senatorul PSD ßerban Nicolae se gandeste sa-si depuna candidatura pentru functia de presedinte al partidului. Nicolae, fost consilier prezidential si apropiat al lui Ion Iliescu, a opinat ca ar fi binevenita o schimbare. "Cei care au deja functii de vicepresedinti, de trei, patru, cinci ani, si nu reusesc sa deblocheze situatia din PSD, ar trebui sa faca un pas inapoi", a declarat senatorul.

Sustinere puternica pentru Geoana

Presedintele PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc, a declarat ieri ca organizatia pe care o conduce va sustine candidatura lui Mircea Geoana la presedintia PSD. Intrebat de ziaristi daca PSD Bacau - filiala pe care o con-duce - il va sustine pe Sorin Oprescu la presedintia PSD, Viorel Hrebenciuc a raspuns negativ si, ulterior, a re-venit cu o precizare. "Bacaul il va sus-tine pe Mircea Geoana", a adaugat el.
ßi secretarul general al PSD, Miron Mitrea, si-a reafirmat sprijinul pentru Mircea Geoana in competitia pentru presedintia PSD. Intrebat de ziaristi pe cine va sustine la presedintia PSD, intre Sorin Oprescu si Mircea Geoana, Miron Mitrea a reluat un anunt pe care l-a facut la Consiliul Na-tional al partidului din 3 noiembrie.
"Eu il sustin pe Mircea Geoana", a precizat el. Pe de alta parte, Mitrea a spus ca, deocamdata, niciunul dintre membrii PSD nu si-a manifestat intentia de a-l concura la functia de secretar general (nici Victor Ponta, care, la congresul din aprilie 2005, a fost contracandidatul sau la aceasta functie), dar a apreciat ca, pana la momentul congresului, va avea un contracandidat.