Cei doi candidati ramasi in cursa pentru Presedintie si-au inceput campania pentru turul doi cu atacuri de la distanta. Reprezentantii Aliantei au cerut clarificari despre privatizarea Petrom, iar Adrian Nastase a amenintat ca-i va da in judecata pe cei care lanseaza acuzatii fara probe.

Adrian Nastase si Traian Basescu (foto) s-au aflat ieri in plina campanie electorala. Democratul Cozmin Gusa a cerut prezentarea publica a contractului de privatizare a Petrom, dupa publicarea in presa a transcrierii unei casete audio in care premierul Nastase ar fi cerut detalii despre incasarea unui comision de 700 de milioane de dolari in urma acestei privatizari. Alianta va depune astazi la PNA o cerere de cercetare a acestui caz, la care va anexa ca proba, inregistrarea prezenta pe siteul unei publicatii.
De la Ploiesti, unde se afla in turneu electoral, Adrian Nastase a raspuns anuntand ca va actiona in judecata liderii Aliantei care lanseaza acuzatii la adresa Uniunii Nationale PSD+PUR fara sa prezinte probe in acest sens.

Combinatii postelectorale

Referitor la posibilele aliante postelectorale, Nastase a cerut public ca PNL-PD sa clarifice daca vizeaza o colaborare cu PRM. a€žO analiza aritmetica foarte simpla indica faptul ca varianta ar fi doar o alianta a Aliantei D.A. cu PRM. Poate ca e un semnal al Aliantei fata de sustinatorii PRM si cred ca e de datoria PNL-PD sa clarifice acest aspecta€œ, a declarat Nastase. a€žSa spuna Alianta D.A. daca pentru ei aceste lucruri, ca integrarea in UE, nu conteazaa€œ, a mai spus Nastase, mentionand ca nu problema cistigarii alegerilor de catre una dintre ele este importanta, ci continuitatea reformelor si evolutiei Romaniei.
Forurile de conducere ale PNL-PD au adoptat vineri o rezolutie in care resping orice fel de colaborare politica, parlamentara sau de alta natura cu PSD, insa rezolutia Aliantei nu exclude explicit o colaborare cu PRM. Copresedintii Aliantei PNL-PD, Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, au declarat ieri la Galati ca Alianta are negocieri cu mai multe partide si ca discutiile cu UDMR vor continua in aceasta saptamana. Traian Basescu a refuzat sa precizeze daca ar putea face un guvern cu PRM, insa a spus ca tine foarte mult sa primeasca voturi si de la electoratul lui C. V. Tudor.