Deputata independenta si vicepresedinta Partidului Initiativa Nationala (PIN), Lavinia ßandru, a anuntat ieri ca i-a solicitat ministrului de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, prin intermediul unei interpelari, sa explice care sunt consecintele demersului lui Gyorgy Frunda la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.
Ea a afirmat ca presedintele PE, Joseph Borell, i-a spus presedintelui PIN, Cozmin Gusa, ca "instantele parlamentare si guvernamentale trebuie sa vegheze ca Legea Statutului minoritatilor sa nu intre in contradictie nici cu Constitutia tarii, nici cu normele europene".
Lavinia ßandru a spus ca Joseph Borell a subliniat ca "PE are intr-adevar tot interesul ca in tarile care sunt sau vor deveni membre UE drepturile minoritatilor sa nu fie incalcate", dar ca Parlamentul tarii se va ocupa de acest lucru. Ea a criticat pe ministrul Integrarii, deputata PD Anca Boagiu, care s-a declarat de curand ingrijorata de faptul ca "euroobservatorii UDMR fac lobby la Parlametul European pentru ca Parlamentul Romaniei sa adopte Legea Statutului Minoritatilor". ßandru a subliniat ca "Anca Boagiu este in urma cu informatiile sau incearca sa ne dezinformeze". (N.N.)