Nicusor Constantinescu a fost reales ieri, pentru a treia oara, presedintele Consiliului Judetean Constanta, cu o surprinzatoare unanimitate de voturi. Ce-i drept, unanimitatea voturilor Partidului Social Democrat si Romania Mare, dupa ce consilierii Aliantei au parasit sala imediat dupa deschiderea sedintei, invocand nelegalitatea desemnarii sedintei extraordinare. Ramas la modul propriu fara voce din cauza unei raceli, consilierul liberal Victor Manea a fost cel care a dat glas deciziei Aliantei, dupa ce a asteptat sa auda din gura presedintelui de sedinta, Petre Stanca, ca este vorba despre o sedinta extraordinara.
Pe hol, Manea si Ionel Manafu au dat cate o scurta declaratie de presa prin care si-au motivat gestul. Liberalul a citit din regulamentul de functionare a Consiliului Judetean din care reiesea clar ca nu era cazul convocarii unei sedinte extraordinare, aducand ca argument faptul ca imensa majoritate a punctelor de pe ordinea de zi erau chestiuni care tineau de o sedinta ordinara. In plus, Manafu a atras atentia asupra faptului ca erau pusi sa voteze cheltuieli deja facute, motivate de o gripa aviara care nu mai exista si sa aplice hotarari retroactive, lucruri aflate in afara legii. In consecinta, consilierii democrati si liberali au parasit intempestiv sala, anuntand in acelasi timp ca vor contesta din nou alegerea noului presedinte al CJC. Mai mult ca sigur, in aceste conditii, prefectul va ataca in contencios alegerea lui Nicusor Constantinescu, invocand vicii de procedura, iar jocul de-a "uite presedintele, nu e presedintele" va continua pana la alegerile din 2008. Deocamdata, Nicusor a fost ales presedinte de toti cei 22 de consilieri judeteni care au mai ramas in sala dupa plecarea Aliantei. O data rezolvata formalitatea alegerii sefului CJC, s-a trecut si la votarea celorlalte puncte de pe ordinea de zi, cu exceptia celor care necesitau votul a 2/3 dintre consilieri, care au fost amanate din cauza lipsei de cvorum. Printre acestea, Nicusor Constantinescu a remarcat si un proiect care daca ar fi fost votat ieri ar fi adus 1,2 milioane euro mai multor scoli si gradinite constantene.

Petre Stanca spera ca Nicusor Constantinescu sa nu se voteze presedinte

In rest, emotionat probabil la culme de onoarea de a fi desemnat drept presedinte de sedinta pana la alegerea noului presedinte al CJC, Petre Stanca a facut greseli pe banda rulanta, fiind nevoit sa-si ceara mai mereu scuze din cauza gafelor pe care le comitea. Pentru a incerca sa stearga impresia proasta pe care a facut-o, a reusit la un moment dat o gluma, nu se stie totusi cat de apreciata de destinatarul ei. Astfel, dupa ce s-a explicat procedura de vot, prin care fiecare consilier prezent se duce si voteaza in cabina doar dupa ce a fost strigat, Stanca a comentat inainte ca Nicusor Constantinescu sa-si exercite votul: "sper ca macar aici sa fie un vot impotriva". Plecarea colegilor liberali si democrati din sala a starnit oarece rumoare in randul social-democratilor ramasi, care, dupa ce au votat disciplinati tot ce li s-a oferit, au dezaprobat atitudinea Aliantei. Nicusor Constantinescu a considerat acest gest ca fiind o atitudine incorecta fata de cetateni si crede ca reprezentantii Aliantei vor fi pedepsiti de electorat. Mult mai acid a fost un alt coleg social-democrat, a carui voce s-a facut auzita in pauza determinata de o numarare a voturilor pentru un proiect. "Pe ei nu-i mai intereseaza nici judetul, ei au o problema pe linie de partid cu Nicusor Constantinescu", s-a auzit din tabara PSD, provocand o observatie din cadrul aceleiasi formatiuni: "Lasa-i, ca au si ei motive de iesire la rampa". Replica l-a infuriat pe primul vorbitor, care a punctat, din multime: "Sa iasa cu ce? Sa se faca de cacao?". Si a terminat fulminant, in aprobarea tacita a tuturor social-democratilor din sala: "Ca sa nu mai vorbim de prefectul care este apolitic potrivit legii este mai liberal acum decat era inainte".