Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a catalogat informatiile aparute la sfarsitul saptamanii trecute in presa centrala, legate de o sustinere a Cabinetului Tariceanu de catre PSD contra unor sume importante de bani, drept o "calomnie" la adresa "Guvernului, a PNL si a PSD".

Liderul liberal a afirmat ca Guvernul Tariceanu nu a alocat bani pe criterii politice, cel mai bun exemplu fiind programul guvernamental dezvoltat prin intermediul OUG 7/2006, privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. "Uitati-va sa vedeti cate localitati au primit bani. Nu s-a tinut cont de criteriul politic atunci cand s-au dat banii. Guvernul a tinut cont doar de calitatea proiectelor", a afirmat Orban. Referindu-se la informatiile aparute in presa centrala privind obtinerea sustinerii PSD in schimbul a zece milioane de lei pentru fiecare judet, Orban a afirmat ca sunt calomnii si gogorite. "Nu vreau sa comentez informatiile venite pe surse si de la oficiosul prezidential. Este o gogorita si o calomnie asa cum ne-a obisnuit PD si presedintele Traian Basescu. Nu este nimic adevarat. Este o calomnie la adresa Guvernului, a PNL si a PSD", a mai afirmat Orban.

Acceptabil pentru ambele parti?

Liderii PSD vor sa se intalneasca saptamana aceasta cu premierul Calin Popescu-Tariceanu pentru a-i face o oferta de nerefuzat: sustinerea Guvernului PNL-UDMR pana la euroalegeri in schimbul a 10 milioane de lei (3 milioane de euro) pentru fiecare judet, scria un ziar central saptamana trecuta. Potrivit sursei citate, banii ar urma sa fie acordati de Guvern consiliilor judetene la rectificarea bugetara. Despre aceste fonduri a discutat vinerea trecuta conducerea PSD cu presedintii de consilii judetene ai partidului. Cele 10 milioane de lei pe judet nu acopera toate necesitataile, dar ar fi acceptabil pentru ambele parti, sustin liderii judeteni ai PSD.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca, in situatia in care criza politica nu va putea fi rezolvata, formatiunea sa nu va manifesta nicio retinere pentru depunerea unei motiuni de cenzura sau pentru declansarea alegerilor anticipate.
Geoana a facut aceasta declaratie dupa intalnirea cu presedintii social-democrati de consilii judetene, care i-au transmis nemultumirea fata de lipsa de fonduri cu care se confrunta, pe care o considera o masura discriminatorie a guvernelor Tariceanu si Tariceanu II. "Decat sa stam si sa fim batjocoriti de guvernele care s-au perindat, mai bine iesim la lupta, ne jucam sansa noastra si mergem la alegeri anticipate. Nu este niciun fel de rezerva sau de teama pentru o eventuala motiune de cenzura sau pentru declansarea de anticipate, in conditiile in care vom epuiza solutiile politice pentru iesirea din criza", a subliniat Geoana.

Dragnea: Liderii PSD l-au rugat pe Geoana sa ceara bani

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca presedintii PSD ai CJ l-au rugat pe Mircea Geoana sa ceara Guvernului sa suplimenteze fondurile pentru toate administratiile locale la rectificarea bugetara, dar a catalogat ca "o minciuna" ceea ce se vehiculeaza in presa.
Dragnea a afirmat ca informatiile vehiculate in presa cu privire la faptul ca PSD i-ar cere premierului Tariceanu cate trei milioane de euro pentru fiecare judet, la rectificarea bugetara, in schimbul sustinerii Executivului reprezinta "o minciuna" si "un montaj de presa". Dragnea a precizat ca, in cadrul discutiilor de vineri dintre presedintele PSD si presedintii social-democrati de consilii judetene, acestia din urma l-au rugat pe Mircea Geoana sa solicite Guvernului ca la rectificarea bugetara sa suplimenteze fondurile pentru intreaga administratie locala, indiferent de culoare politica. Dragnea a adaugat ca presedintii social-democrati de consilii judetene i-au prezentat lui Geoana starea precara a administratiilor locale din Romania si problemele cu care se confrunta primarii PSD.