Consilierul local PSD Lucian Podlati este creditat cu cele mai mari sanse pentru a ocupa fotoliul de viceprimar, care va ramane liber dupa ce Constantin Dimitriu va demisiona din aceasta functie pentru a pleca la Bruxelles ca europarlamentar.

"Viceprimarul care-l va inlocui pe Constantin Dimitriu va fi ales de Consiliul Local si va fi unul dintre consilierii locali ai PSD", a declarat ieri, in mod categoric, primarul Dumitru Nicolae. Edilul sef a mai afirmat ca nu vor exista probleme in asigurarea numarului necesar de voturi, respectiv jumatate plus unu din numarul alesilor muncipali, pentru ca fotoliul de viceprimar sa fie ocupat de un reprezentant al PSD. "Consilierii locali ai PSD sunt majoritari in Consiliul Local si ne mai bazam pe votul consilierului Georgescu si al consilierului independent Marian Popa", au fost argumentele aduse de edilul sef pentru a-si sustine afirmatia.

Acesta a mai precizat ca, potrivit prevederilor legale, actualul viceprimar, Constantin Dimitriu, are la dispozitie 30 de zile pentru a demisiona din functie de la data in care va fi validat ca europarlamentar. Urmeaza ca, in cadrul sedintei Consiliului Local, alesii municipali sa desemneze un nou viceprimar din randurile PSD.

Intrebat daca postul de viceprimar nu va reveni partidului din care Constantin Dimitriu face parte, si anume PD, primarul Dumitru Nicolae a negat, precizand ca acesta era membru PC cand a fost ales.

Inca un mandat pentru Podlati

Desi Dumitru Nicolae a refuzat sa nominalizeze consilierul local PSD care urmeaza sa fie propus pentru aceasta functie, potrivit informatiilor pe care le-am obtinut se pare ca Lucian Podlati are cele mai mari sanse pentru a fi propus din partea PSD pentru fotoliul de viceprimar. Acesta are o colaborare foarte buna cu edilul sef si a mai detinut functia de viceprimar in urma cu cativa ani, cand era membru PRM. Lucian Podlati, care a fost consilier local al PRM, si-a dat in urma cu cateva luni demisia din partid si s-a inscris in PSD.