Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a suspendat, din lipsa de cvorum, sedinta Camerelor reunite pentru dezbaterea motiunii de cenzura a PDL. "Astazi s-au intrunit cele doua Camere ale Parlamentului pentru a dezbate si vota motiunea de cenzura initiata de PDL si PRM . Constatand lipsa cvorumului in sedinta celor doua Camere, am suspendat sedinta Urmeaza ca Birourile Permanente reunite, atunci cand se vor putea intruni in cvorum, sa convoace din nou Camerele reunite pentru a pune in discutie maceasta motiune. Astazi , deocamdata, nu ne putem intruni, pentru ca in mod evident nu exista cvorum nici la birouri", a sustinut Bogdan Olteanu.
El a afirmat ca in momentul in care se vor putea convoca Birourile reunite in cvorum, conducerile Camerelor vor face aceasta sedinta si vor stabili "urmatoarea sedinta a Camerelor reunite".
Intrebat daca nu se putea face doar dezbaterea motiunii, Olteanu a spus ca potrivit Regulamentului Camerelor reunite, cvorumul de 232 de membri ai Parlamentului trebuie intrunit in fiecare moment al sedintei.
Intrebat cand va stii ca va fi cvorum, Olteanu a mentionat ca se va consulta cu presedintele Senatului, Ilie Sarbu si vor aprecia o data potrivita. "Ma voi consulta si cu presedintele Senatului si vom aprecia cand se poate intruni o noua sedinta la care insa sa avem cvorum pentru ca este foarte delicat si incorect fata de colegii care au venit la sedinta sa nu putem sa tinem sedinta si sa-i aducem practic pe aceiasi colegi seriosi si harnici la un nou plen la care sa nu se tinpa cvorumul. Stim ca e campanie electorala", a spus seful Camerei.
Olteanu a reiterat ca, potrivit semnaturilor inregistrate inainte de plen, au fost prezenti 121 parlamentari.
Intrebat de termenul limita al dezbaterii si votarii motiunii, Olteanu a subliniat ca nu exista un termen limita maximal iar motiunea se va dezbate si se va supune votului la momentul in care Camere reunite se vor intruni in cvorum El a explicat ca parlamentarii aveau pe ordinea de zi si o formalitate de depunere a juramantului de catre un membru al Comisiei pentru control SIE, dar a mentionat ca nici acest lucru nu a putut fi indeplinit din cauza lipsei de cvorum.