Raul Zan publica pe site-ul Antenei 3 un articol intitulat "Niste idioti", pe care il puteti citi in continuare.
'Citesc presa si ma crucesc. Basescu e ridicat in slavi pentru marele curaj si imensa responsabilitate de care a dat ieri dovada anuntand reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si a ajutoarelor sociale si pensiilor cu 15%. Vorbim de scaderea drastica a veniturilor, si asa mici, cu care multi abia isi tarau zilele, a vreo 5-6 milioane de romani. Si mai vorbim de, probabil, cateva sute de mii care vor ramane fara un loc de munca. Pentru ce e aplaudat Basescu?
Stai sa vezi logica aici. Deci Basescu e tare pentru ca putea foarte bine sa mareasca taxele, respectiv TVA-ul si cota unica, dar a preferat sa se "sacrifice" (stai putin sa-mi sterg lacrimile de emotie) taind din cheltuielile statului. Altfel spus putea sa ne dea in cap la toti dar in imensa sa mila si compasiune ca sa nu mai vorbesc de inteligenta si bun simt, a decis sa ne-o traga numai unora. E ca si cum ti-ai iubi calaul ca nu ti-a luat gatul. Nu te intrebi cum a ajuns calaul calau si tu potentiala victima a sa, ci te bucuri ca un idiot si-i pupi mana in care-si tine satarul pentru ca, in marinimia sa, te-a facut scapat. Asta inseamna mentalitate de sclav.
O minima decenta de om liber, cum se cred mai ales cei ce-l ridica in slavi acum pe Basescu pentru ce-a anuntat ieri, te-ar fi indemnat sa spui, la dracu, refuz sa fiu la mana unui om! Refuz sa asist la un asemenea spectacol grotesc in care, dupa douazeci de ani in care acelasi Basescu si toti ceilalti politicieni au facut ce-au vrut cu statul si cu banii mei , vin tot ei si imi spun, vezi, puteam sa ti-o mai fac o data, hai, pupa-mi picioarele si sterge-o de-aici pana nu ma razgandesc! Sa traiti, sarumana sefu!
Oameni buni si voi, sclavi demni de mila, Basescu si ai lui sunt bine mersi si-i doare-n fund ca azi n-ai ce manca si maine nu o sa ai dupa ce bea apa. Si asta se intampla nu pentru ca a cazut vreo nenorocire peste voi din senin ci pentru ca de douazeci de ani va lasati condusi de ei, luindu-i in brate cand pe unii cand pe altii. V-ati obisnuit sa-i credeti pe cuvant in timp ce pentru ei singura ratiune de a fi la putere e sa depindeti voi de ei si nu ei de voi.
V-ati obisnui atat de mult cu asta incat nu vi se mai pare deloc anormal ca un Basescu sa vina si sa va anunte ca a decis el daca va taie sau nu capul. Ba mai mult, sa-l si aplaudati daca v-a lasat in viata. Basescu e unul dintre principalii vinovati, iar pentru ultimii 6 ani e chiar principalul vinovat, de halul in care a ajuns aceasta tara. Iar daca el a ajuns sa decida cum traim cred c-ar cam fi timpul sa decidem si noi cum va trai si el de-acum incolo. La putere, in opozitie sau in puscarie. Noi alegem.'