Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a intalnit ieri cu Leonard Orban, comisar european desemnat de Romania si confirmat de seful CE, si a declarat, dupa discutie, ca spera ca toate grupurile parlamentare vor sprijini candidatura acestuia. "Am discutat cu Leonard Orban despre modalitatile in care Camera Deputatilor, Parlamentul Romaniei pot sprijini candidatura comisarului roman in importantul examen pe care il va avea la Parlamentul European", a spus Olteanu.
Intrebat ce poate face concret Parlamentul pentru a-l sprijini pe Leonard Orban in candidatura sa, Olteanu a raspuns ca este vorba de continuarea asimilarii acquisului comunitar si de argumentele politice pe care grupurile parlamentare le pot sustine in fata partenerilor din Parlamentul European pentru a sustine candidatura lui Orban.
ßeful deputatilor a amintit ca saptamana viitoare se va aproba chestionarul specific, referitor la domeniul pe care Orban il va acoperi, pe baza caruia vor avea loc audierile la Parlamentul European.
El a amintit de asemenea ca audierile vor avea loc la sfarsitul lui noiembrie. "Se va bucura (Leonard Orban - n.r.) de tot sprijinul nostru, in masura in care in mod institutional acest sprijin va fi utilizat", a spus Olteanu. (N.N.)