Deputatul Liviu Nistoran a declarat marti ca miercuri va depune plangere penala impotriva liderului si viceliderului grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu si Valeriu Tabara, pentru ca cei doi l-au exclus din acest grup parlamentar.
"Voi depune maine plangeri penale impotriva liderului si viceliderului grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu si, respectiv, Valeriu Tabara, pentru faptul ca au comis o infractiune in Parlament, prin care m-au scos din grupul PD si incearca sa ma inlocuiasca si din functia de presedinte al subcomisiei pentru spatiu", a declarat Nistoran. El a sustinut ca Radulescu si Tabara nu au dreptul sa il excluda din grupul PD, pentru ca Regulamentul Camerei Deputatilor stipuleaza ca un parlamentar poate parasi un grup prin demisie sau prin excludere din partid. "Eu nu am fost exclus din partid. Nu am primit nicio informare oficiala din partea niciunei structuri de partid a PD", a completat Nistoran
Potrivit lui Nistoran, conferinta de presa a lui Emil Boc referitoare la exlcluderea sa din partid reprezinta o "declaratie politica la cald". "Statutul PD arata ca BPN discuta problema, iar eu sa fiu prezent, apoi decizia se propune CNC, care, la randul sau, va lua decizia excluderii. Cu trei zile inainte trebuie sa fiu informat, pentru a afla care sunt motivele sanctiunii", a explicat Nistoran.