AmosNews: Liviu Dragnea, noul presedinte interimar al PSD
Liviu Dragnea este noul presedinte interimar al PSD, obtinand in urma votului, de miercuri, din cadrul Comitetului Executiv al PSD, 65 de voturi.
Contracandidata sa, Rovana Plumb, a obtinut 18 de voturi din partea social-democratilor. Doua au fost anulate.
Liderii PSD au stabilit si organizarea Congresului PSD in data de 16 noiembrie anul acesta.
Declaratia Rovanei Plumb, dupa vot:
- Vreau, intai de toate, sa-l felicit pe Liviu Dragnea, pe colegul meu! Vreau sa le transmit tuturor celor 700.000 de membri ai partidului si celor care sprijina cea mai mare forta politica din Romania ca, dupa acest moment, PSD iese intarit, este cu o echipa in jurul celui mai bun premier, Victor Ponta, care se bazeaza pe o alianta la guvernare solida, ca ne vom continua proiectul nostru de guvernare, ca vom pregati momentele electorale pentru 2016 si ca, in continuare, vom face tot ceea ce este mai bine pentru romani.
Dragnea a declarat, imediat dupa vot, ca va veni cu un plan de actiune pentru redresarea partidului, iar Rovana Plumb va ramane presedintele Consiliului National si va conduce departamentele PSD.
Dragnea a subliniat ca social-democratii vor face tot ce le sta in putinta ca Victor Ponta sa ramana premier, acesta fiind sustinut de toti membrii de partid.
Intrebat in legatura cu faptul ca Ponta nu a votat, Dragnea a raspuns:
- Pana la urma, este o solutie rabinica.
Victor Ponta a plecat de la sedinta Comitetului Executiv National al PSD fara sa voteze, dupa ce a sustinut-o pe Rovana Plumb. Ponta a parasit sedinta, pe motiv ca avea o intalnire si se va intoarce.
Presedintele onorific al PSD Ion Iliescu a anuntat, dupa votul in sedinta CEx, ca il sustine pe Liviu Dragnea la interimatul partidului pentru calitatile sale organizatorice.
Intrebat de jurnalisti de ce s-a razgandit, avand in vedere ca saptamana trecuta mergea pe mana Rovanei Plumb, Ion Iliescu a afirmat ca este altceva, aratand ca vorbea despre aparitia unei alte alternative.
Ponta si-a exprimat convingerea ca PSD-ul va fi la fel de unit atat cu Rovana Plumb la conducere, cat si cu Liviu Dragnea.
- Eu lucrez bine cu amandoi pentru ca amandoi m-au ajutat foarte mult, a spus Victor Ponta.