Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, la Bistrita, ca nu este exclusa o alianta a PSD cu PNL si chiar cu PC, intrucat Romania are nevoie de o opozitie puternica, riscand altfel sa se indrepte spre dictatura.
Liviu Dragnea a fost intrebat, sambata, la Bistrita, despre afirmatia lui Varujan Vosganian potrivit careia social-democratilor le-ar "prinde bine" o alianta cu PNL.
"Sa stiti ca nu este exclusa aceasta varianta - o alianta cu PNL . Nu stiu cat este de posibila, dar toate fortele politice democratice din Romania, si ma refer in primul rand la cele parlamentare, PNL, PC si PSD, trebuie sa faca un front comun si sa colaboreze foarte strans pentru a contracara abuzurile actualei puteri ", a declarat Liviu Dragnea.
Rugat sa fie mai explicit in privinta unei posibile aliante cu PNL, Dragnea a raspuns: "Romania are nevoie ca opozitia sa fie puternica, fiindca altfel ne indreptam cu pasi mici, dar siguri, catre dictatura".
"Este foarte posibil ca, in scurt timp, din pacate, actuala putere sa-si piarda simtul masurii si, cu o majoritate pe care o tot umfla artificial si imoral in Parlament, sa adopte un pachet de legi care sa faca din aceasta tara, fara sa-mi doresc conflicte diplomatice, o tara din America de Sud, in care democratia sa existe numai pe hartie si in care un anumit presedinte are in fiecare saptamana cateva ore in care toata presa de acolo nu transmite decat discursul lui El Lider Maximo", a declarat Dragnea.
El a explicat ca, in Romania, a vazut la premierul Emil Boc dorinta de a avea saptamanal o ora la TVR, in care sa discute el singur cu cetatenii.
"Sa le spuna ca, de fapt, ei nu au locuri de munca, dar au locuri de munca, nu au pensii, dar au pensii, nu au salarii, dar au salarii", a spus Dragnea.
El a adaugat ca o alta masura care indica faptul ca Romania se indreapta spre dictatura este intentia de a spori competentele prefectului.
"Se pare ca doresc sa mareasca aceste competente ale prefectilor si ale tuturor structurilor administrative care sa exercite o presiune foarte mare asupra alesilor locali si nu numai. Vedem ca agentii economici sunt, in continuare, santajati cu banii pe care nu ii mai primesc de la institutiile publice, folosesc Garda Financiara si alte institutii de control asupra unor agenti economici care nu s-au hotarat sa cotizeze unde trebuie si poate ca toate aceste lucruri s-ar putea sa ne determine sa ajungem la concluzia ca trebuie sa avem o opozitie unita si puternica ca sa stopam aceste abuzuri", a spus Dragnea.
Secretarul general al PSD nu a dorit sa intre in alte detalii legate de relatiile partidului sau cu PNL sau PC.
Dragnea a participat la Liga judeteana a primarilor si consilierilor PSD, care a avut loc, sambata, la Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" din Bistrita si la care au participat 344 dintre cei 412 de reprezentanti convocati.