Presedintele PSD, Mircea Geoana, il va propune luni, in Comitetul Executiv National, pe vicepresedintele Liviu Dragnea pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, au declarat pentru Mediafax surse din partid, vicepresedintele social-democrat avand si suportul majoritatii liderilor de filiale.
Informatia a fost confirmata si de marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, care a declarat luni, la Senat, ca noul ministru de Interne, care va fi stabilit in sedinta CExN al PSD, va fi Liviu Dragnea, precizand ca Dragnea este propunerea pe care o va sustine atat el cat si presedintele PSD, Mircea Geoana.
Vanghelie a mai spus ca social-democratii au avut, duminica seara, o serie de discutii pregatitoare pentru sedinta CExN care va avea loc, luni, incepand cu ora 12.00, la Palatul Parlamentului, si in care urmeaza sa se stabileasca noul ministru al Administratiei si Internelor.
La randul sau, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, tot la Senat, ca a luat o decizie privind preluarea postului de ministru al Administratiei si Internelor, in urma demisiei lui Gabriel Oprea, pe care i-o va comunica presedintelui partidului, Mircea Geoana, la sedinta CExN. El a precizat ca a vorbit si cu cei din teritoriu, din organizatia pe care o reprezinta, si ca a luat o decizie pe care i-o va comunica presedintelui partidului, Mircea Geoana.
Liviu Dragea a tinut sa mentioneze ca va fi un singur candidat pentru postul de ministru de Interne, asa cum s-a stabilit de catre conducerea partidului. "E o decizie importanta, pentru ca este un minister important", a mai spus Dragnea.