Cei doi edili ai comunelor Tulucesti si Matca au afirmat, in conferintele de presa, ca dupa alegeri a aparut o pauza in comunicarea cu parlamentarii PSD care au cerut voturile alegatorilor din aceste comune



Atit Florin Bogatu, cit si Ionel Pohrib au reclamat, in conferintele de presa sustinute alaturi de liderul Partidului Conservator, Eugen Durbaca, faptul ca nici un parlamentar al PSD nu s-a mai interesat de soarta lor si a comunelor pe care le conduc, dupa ce au ajuns in Camera Deputatilor si respectiv in Senat. Mai mult decit atit, cei doi sustineau ca parlamentarii PSD nu le mai raspundeau nici la telefon in momentul in care erau cautati.

Purtatorul de cuvint al PSD, Claudiu Brinzan, a precizat ca in cazul lui Florin Bogatu, acesta a fost cel care nu raspundea la telefoane cind era sunat de parlamentarii PSD si a refuzat sa participe la o serie de intruniri de partid. Din cite se pare, aceste telefoane date primarului de la Tulucesti, de catre alesii din PSD, au aparut in momentul in care s-a constatat ca Florin Bogatu se orienteaza catre partidul condus de Eugen Durbaca. "Domnia sa nu a avut dorinta de a comunica cu parlamentarii, cu conducerea partidului. Din cele patru intilniri care avusesera loc, intilniri ale presedintilor de organizatii locale si primarilor PSD, domnia sa nu a vrut sa vina la nici una”, a spus Brinzan. Florin Bogatu sustinea ca a fost catalogat de presedintele Organizatiei Judetene a PSD, Dan Nica, drept insistent, facind comparatie cu perioada in care organizatia social democrata era condusa de Ilie Platica Vidovici, care, "daca il sunam la ora 3 noaptea, la acea ora imi raspundea”. "Este pozitia domnului Bogatu, pe care nu o puteti confirma sau infirma, asta pentru ca si eu as putea spune ca il deranjez foarte des cu telefoanele pe presedintele Bush si acesta este foarte suparat de insistentele mele”, a replicat purtatorul de cuvint al PSD.

Primarul comunei Matca, Ionel Pohrib, a reclamat, in maniera proprie, faptul ca a fost asigurat, in campania electorala, de candidatul, pe atunci, la functia de deputat, Petru Lificiu, ca daca iese deputat il poate suna la orice ora. "Domnule Lificiu, ati mai sunat, o data macar, la Matca, dupa ce ati iesit deputat?”, a intrebat in conferinta de presa Ionel Pohrib. Reprezentantul PSD, Claudiu Brinzan, a precizat ca, din informatiile pe care le are, "domnia sa nu a reclamat o lipsa de comunicare cu conducerea partidului, dar a facut referire la domnul deputat Lificiu si intr-adevar este punctul domniei sale de vedere, dar nu cred ca poate fi extins la absolut tot grupul de parlamentari ai PSD”.



Intruniri la Liesti



In aceste zile, reprezentantii de virf ai Organizatiei Judetene a PSD, printre care si parlamentarii acestei formatiuni politice, vor avea citeva intruniri cu primarii din comunele din aceasta zona. Un semn de intrebare se ridica si asupra acestei intruniri, care va avea loc la Liesti, cunoscindu-se faptul ca primarul acestei comune, Nicolae Misu, se afla in negocieri avansate cu Partidul Conservator.