Cele 61 de sectii de vot din Colegiul 19 din Capitala s-au deschis, astazi, la ora 7.00, 104.585 de alegatori fiind asteptati la urne pentru a-si alege reprezentantul in Camera Deputatilor. Ei au de optat intre Liliana Minca (PSD+PC) sau Teodora Trandafir (PD-L). Liliana Minca este sustinuta si de PNL, deci de toate cele 3 partide parlamentare de opozitie, in timp ce Teodora Trandafir are doar sustinerea partidului de guvernamant PD-L.

Prezenta la vot pana la ora 10.00

Prezenta la vot la alegerile parlamentare partiale din Colegiul 19 Bucuresti era, la ora 10.00, de 1,85%, nefiind semnalate nereguli la vot, a anuntat purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Municipal, Iulian Ivan, citat de Mediafax.
El a mentionat ca, pana la ora 10.00, si-au exprimat optiunea, prin vot, la alegerile partiale pentru Camera Deputatilor din Colegiul uninominal 19 al Circumscriptiei electorale 42 un numar de 1.932 alegatori din numarul total de 104.583 alegatori inscrisi in listele electorale. Prezenta cea mai scazuta la vot a fost constatata la sectiile 742 - cu o participare de 0,92 la suta, 698 - cu o participare de 1,08 la suta si 722 - cu o participare de 1,11 la suta.
Urmatoarea comunicare va fi facuta la ora 15.00, cand va fi anuntata prezenta la vot pana la ora 14.00.

Liliana pe prima pozitie, Teodora pe a doua

La alegeri pot vota doar alegatorii care locuiesc pe raza Colegiului 19, cuprins intre Soseaua Giurgiului, Soseaua Oltenitei si Bulevardul Constantin Brancoveanu, la sectia de votare unde este arondata strada de domiciliu.
Fiecare sectie de votare are cate 5 cabine de vot, cinci stampile cu mentiunea "VOTAT" si o stampila de control. Pentru acest tur de scrutin s-au tiparit 115.045 buletine de vot, a precizat Prefectura Capitalei.
Alegatorii care voteaza astazi trebuie sa prezinte membrilor sectiilor de vot buletinul de identitate, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie, iar in cazul elevilor din scolile militare, carnetul de serviciu militar. Persoanele netransportabile pot solicita urna mobila, dar numai pe baza de cerere si cu documente medicale ce dovedesc boala sau invaliditate. Solicitarea pentru urna mobila va fi adresata sectiei de votare la care aceste persoane sunt arondate.
Liliana Minca se afla pe prima pozitie a buletinelor de vot, pozitia a doua fiind ocupata de Teodora-Virginia Trandafir, informeaza Mediafax.
Locul de deputat in Colegiul 19 Bucuresti a devenit vacant dupa demisia Danielei Popa (PC), numita in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Daniela Popa a demisionat din Parlament in 1 februarie.
Urnele se vor inchide la ora 21.00.