Ministrii PSD participa la sedinta de Guvern de la Palatul Victoria, a anuntat vicepremierul Dan Nica. Liderul social-democrat a anuntat, insa, ca ministrii PSD sunt hotarati sa plece din Guvern in 30 de minute de la semnarea decretului de revocare a sa din functia de ministru al Internelor.
Dupa sedinta de guvern, liderii si ministrii PSD se reunesc la sediul partidului.
"Impreuna cu ministrii PSD, am decis sa participam, astazi, la sedinta de Guvern, pentru ca datoria noastra este sa asiguram buna guvernare a tarii, in limita capacitatilor pe care le avem", a declarat, cu putin timp in urma, ministrul de Interne, Dan Nica.
"Trecand peste tonul batjocoritor al lui Adriean Videanu, ceea ce arata o usoara neintelegere a modului in care ati inteles sa respectati ca sa fiti respectati, am spus foarte clar ca ati declansat criza, aveti aceasta responsabilitate si acum va balbaiti...", s-a adresat ministrul Nica democrat-liberalilor.
In opinia social-democratului, PD-L a declansat o criza politica "printr-o masura care este total nejustificata", motiv pentru care democrat-liberalii au datoria sa revina la normalitate, "asa cum erau lucrurile inainte de ziua de luni".
Vicepremierul Dan Nica a facut un apel catre presedintele Traian Basescu sa clarifice situatia din Coalitie: ori respinge cererea de revocare, intrucat "argumentele invocate in ea sunt de copiii de gradinita", ori premierul Emil Boc retrage solicitarea de a-l revoca din functie, pentru ca situatia sa revina la normalitate.
"Aceasta criza nu poate fi deblocata in absenta unei decizii a presedintelui Traian Basescu de care depinde intrarea in legalitate ca urmare a propunerii de revocare care se afla la domnia sa", a explicat ministrul.
"Fac un apel cstre Traian Basescu ca aceasta clarificare sa intervina. Boc si PD-L au la indemana solutia simpla de retragere a revocarii. Pentru a inlatura intoxicarea clara, ministrii PSD au o decizie ferma: depunerea demisiei in 30 de minute de la anuntarea deciziei", a avertizat Dan Nica.
Soarta Coalitiei de guvernare s-ar putea transa in sedinta saptamanala a Guvernului. Partidul Democrat Liberal a decis sa-i mai pasuiasca pe colegii social-democrati pana la ora 15.00 pentru a lua o decizie finala in privinta sustinerii lui Dan Nica in functia de ministru al Internelor.