Conducerea PSD s-a reunit la sediul central al partidului pentru a analiza situatia generata de cazul "Spiru Haret". La aceasta sedinta a participat si ministrul Ecaterina Andronescu.
La intrarea in sedinta, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat ca "nu se poate pronunta in cazul Universitatii Spiru Haret pana nu vede datele problemei".
"Probabil ca Ecaterina Andronescu putea sa faca o consultare preliminara, dar ministrul are raspundere pe probleme de reforma a invatamantului, indiferent cine e ministru si indiferent din ce partid, trebuie sa respectam legea si prestigiul invatamantului si sa nu ne jucam cu asemenea chestiuni, ca e anormal ca o universitate sa aiba mai multi studenti decat toate celelalte universitati de stat si particulare impreuna. E o situatie anormala. Anormal e faptul ca s-a ajuns la asa ceva. Eu cred ca dansa, pe fond, are dreptate, dar trebuie judecat din toate punctele de vedere - si functionarea institutiei, si respectarea legii, si situatia studentilor. Sigur, asta creaza emotii in randul oamenilor, parintilor care platesc si asa mai departe. Dar toti trebuie sa actioneze in cadrul legii si respectand legea", a afirmat Iliescu.