Cozmin Gusa, presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), si-a obligat sambata colegii de partid, lideri si candidati pentru Parlamentul European, la un test inedit. In cadrul actiunii „Testarea curajului PIN”, ei au sarit cu parasuta de la o inaltime de 4.000 de metri, pe aerodromul de la Strejnic, langa Ploiesti.
Inainte ca avionul din care au sarit sa-si ia zborul, presedintele PIN a glumit cu colegii sai de partid, carora le-a aratat „pastile pentru curaj”, medicamente care desfunda nasul, pentru a putea respira bine, si un scutec, adus pentru unul dintre membrii PIN care declarase anterior ca ii este frica sa sara. Primul care a sarit cu parasuta, impreuna cu un instructor de specialitate, a fost Cozmin Gusa. „N-am aterizat tocmai bine, dar a fost din vina mea. Mi-a zis instructorul sa tin cat mai sus picioarele ca sa pot controla eu aterizarea” a declara Gusa. El a mai spus ca actiunea organizata la Strejnic nu are substrat politic, ci este o actiune de „team building”. „E mai complicat sa sari cu parasuta decat sa te lupti cu dinozaurii din politica romaneasca”, a precizat liderul PIN.
Duminica, vicepresedintele PIN, deputatul Lavinia Sandru, a anuntat ca Gusa s-a „autopropus” si a fost validat ca sef de campanie al partidului la euroalegeri, obiectivul propus fiind obtinerea unui scor de 500.000 de voturi in 25 noiembrie. „Seful nostru de campanie, Cozmin Gusa, este omul care a reusit sa faca dintr-un partid, PD, aproape inexistent pe scena politica romaneasca, un partid cu rol semnificativ. PD, datorita lui Cozmin Gusa, a trecut de la clasicul 6-7% la 15%. Tot Gusa este omul care a avut un rol decisiv in alegerea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei”, a declarat Sandru.