proximativ 20 de membri ai Organizatiei de Tineret a PD-L Constanta au organizat joi o conferinta de presa in fata sediului filialei judetene a partidului, pentru a-si exprima solidaritatea cu cei zece membri exclusi din partid, dar si cu alti colegi amenintati cu excluderea.
Liderul Organizatiei Municipale de Tineret a PD-L Constanta, Andreea Ion, a declarat ca 230 de persoane au semnat pana in prezent apelul catre Emil Boc in care ii atrag atentia asupra practicilor "securisto-comuniste" folosite de conducerea interimara a PD-L Constanta impotriva membrilor sai.
Andreea Ion a spus ca joi dimineata membrii Organizatiei Municipale de Tineret a PD-L Constanta au vrut sa depuna aceste liste de semnaturi la sediul organizatiei judetene, dar acesta era inchis.
Fostul lider al Organizatiei judetene de Tineret PD-L Constanta, Mihai Bobe, prezent si el la conferinta, a sustinut ca numarul celor care doresc sa semneze memoriul respectiv va creste in zilele urmatoare si este posibil sa se ajunga pana la 600-700 de persoane semnatare pana la sfarsitul saptamanii. El crede ca Ion Popescu, liderul interimar al organizatiei judetene, "nu va avea curaj" sa demita atatia membri de partid. "Daca nu recunoastem autoritatea lui Ion Popescu nu poate sa ne excluda. Eu sunt mandru ca am fost exclus de Ion Popescu", a spus Mihai Bobe. El sustine ca oamenii sunt amenintati cu excluderea din partid daca vor continua protestele la adresa conducerii interimare a PD-L Constanta.
Bobe l-a acuzat pe Ion Popescu de faptul ca in timpul campaniei electorale le-ar fi spus alegatorilor sa-l voteze pe Radu Mazare si l-a sabotat pe Dorel Onaca, reprezentantul PD-L in cursa pentru Primaria Constanta. "Onaca a stiut ca Popescu i-a sabotat campania, asteptam sa ni se alature, stiu ca este solidar cu noi din discutiile pe care le-am avut in ultima vreme", a spus Mihai Bobe.
Tinerii democrat-liberali considera ca vinovata pentru intreaga situatia din organizatie este Elena Udrea. "Responsabila de ceea ce se intampla este Elena Udrea. Lipsa ei de experienta politica a iesit in evidenta in aceasta perioada. Faptul ca Elena Udrea si Valeriu Stoica il gireaza pe Ion Popescu arata ca ei sunt fie dezinformati, fie rau voitori", a mai spus Mihai Bobe.
Reprezentantii Organizatiei de Tineret sunt de parere ca Emil Boc nu cunoaste situatia reala din PD-L Constanta pentru ca a fost dezinformat si spera ca la urmatoarea sedinta a Biroului Permanent National al PD-L vor fi rezolvate o parte din problemele filialei judetene Constanta. Bobe a mai spus ca cei exclusi din partid nu se vor inscrie intr-o alta formatiune politica, dar in cazul in care situatia lor nu va fi rezolvata ei nu exclud varianta de a candida ca independenti la alegerile parlamentare.