Desi liderul liberalilor vranceni, Nini Sapunaru, anunta vineri ca este posibila ruperea Aliantei la nivelul judetului Vrancea, dupa o noapte de sfatuiala, Delegatia Permanenta judeteana a PNL a decis sa nu rupa protocolul, dar sa intrerupa colaborarea cu democratii pana cand acestia vor demonstra ca sunt impotiva lui Oprisan.

Conducerea PNL Vrancea a anuntat sambata, in urma sedintei Dele­gatiei Permanente judetene, ca "inceteaza relatiile cu PD Vrancea, dar nu rupe Alianta la nivelul jude­tului". Liberalii vranceni au adop­tat o rezolutie, la sedinta Delegatiei Per­manente Teritoriale, in care se arata ca nu mai exista relatii de cola­borare intre PNL si PD la nivelul judetului pana cand "PD Vrancea va da semne concrete ca lupta impotriva lui Oprisan nu doar prin declaratii politice". In docu­mentul citat se arata ca actiunile duse de PD in Vrancea constituie "un pilon de sprijin" pentru PSD si Marian Oprisan, situandu-se ast­fel in afara principiilor Aliantei. La ran­dul sau, presedintele PNL Vran­cea, deputatul Nini Sapunaru (foto), a declarat ca, desi vineri se dorea ruperea Aliantei la nivelul judetului, "noaptea a fost un sfetnic bun" pentru liberalii vranceni. Sa­pu­naru a explicat insa ca nemul­tu­mirea sa vizeaza doar cateva per­soane din conducerea PD, sau care au facut parte din PD, respectiv prefectul judetului Vrancea, Ion Oprea.
PD nu vrea sa fie tapul ispasitor
In replica, presedintele PD Vrancea, Jan Vraciu, a declarat ca protocolul Aliantei nu prevede o suspendare sau inghetare a relatiilor intre cele doua partide. "Probabil ca se incearca o manipulare, pentru a se spune ca PD este vinovat de aceasta situatie", a spus Vraciu, adaugand ca aceasta este o o "tema comuna domnilor Antonescu, Orban si, mai nou, Sapunaru". El a precizat ca, daca exista nemul­tumiri, acestea se discuta in cadrul Consiliului Judetean al Aliantei sau se merge la Bucuresti si se ape­leaza la arbitraj in cadrul Con­si­liului National. Vraciu a afirmat ca liberalii pot apela la instanta de contencios administrativ daca sunt nemultumiti de deciziile prefectului Ion Oprea, care nu mai este mem­bru al PD din 2005. Totodata, li­derul deputatilor PD, Cristian Ra­du­lescu, a declarat ca nu intelege ce anume il nemultumeste pe Sa­pu­naru atunci cand spune ca de­mo­cratii aceleiasi filiale nu-l ataca pe Marian Oprisan. El a conchis ca democratii de la Vrancea au actionat deja pentru inlaturarea lui Oprisan de la presedintia consi­liului judetean in sedinta in care au votat alaturi de reprezentantii celorlalte partide impotriva lideru­lui local al PSD.