Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a acuzat ieri Partidul Democrat si pe presedintele Traian Basescu ca vor caderea premierului Calin Popescu-Tariceanu. El a mentionat ca mai multi membri ai conducerii liberale solicita demisia din Guvern a ministrului PD al Transporturilor, Radu Berceanu.
"Atacul de ieri (joi - n.r.) la adresa PNL ne arata tactica PD. PD nu doreste sa iasa de la guvernare, ci doreste caderea premierului Tariceanu, la fel ca Traian Basescu", a explicat Antonescu. Vicepresedintele liberal a sustinut ca de multa vreme PD intretine o "campanie mincinoasa" cu privire la aliante intre PNL si Opozitie si in special cu PSD. Antonescu a precizat ca PNL nu va face intelegeri cu niciun partid din Opozitie, deci nici cu PSD. "Daca premierul vine in fata Parlamentului cu o formula noua, fara democrati, si solicita un vot de incredere, PD este pregatit pentru ambele variante: daca aceasta varianta nu trece - si exista sanse mari sa nu treaca, avand in vedere ca PNL nu a facut si nu face nici intelegeri, nici aliante, nici concesii privitoare la programul de guvernare - visul lui Traian Basescu si al PD se implineste. Daca, din diverse considerente, o asemenea formula trece, PD este deja pregatit sa continue campania de imagine privitoare la alipirea PNL-PSD, la distrugerea Aliantei portocalii", a spus Antonescu.

"Declaratie obraznica"

Totodata, Antonescu a afirmat ieri ca declaratia democratului Radu Berceanu de joi a fost "obraznica in ton si in continut", mentionand ca mai multi membri ai conducerii liberale solicita demisia din Guvern a ministrului PD al Transporturilor. "Atacul lui Berceanu de joi n-ar fi meritat un raspuns daca nu s-ar fi constituit intr-un atac politic la adresa intregului PNL si nu doar la adresa lui Tariceanu. Putem cataloga interventia sa ca fiind de-a dreptul obraznica in ton si in continut", a declarat Antonescu.
Potrivit acestuia, "obraznicia" lui Berceanu este de inteles, pentru ca exista "o frustrare enorma acumulata de oamenii care traiesc sub papucul lui Traian Basescu". "Nu este treaba domnului Berceanu ca prim-ministrul si-a asumat interimatul la MAE. Daca i s-a parut deplasata decizia lui Tariceanu, nu avea decat sa demisioneze si apoi sa faca comentarii", a adaugat vicepresedintele PNL. Ministrul PD Radu Berceanu a declarat, in urma cu doua zile, ca probabil democratii se vor gandi sa ii retraga sprijinul politic acordat premierului, caz in care seful Guvernului va pierde increderea Aliantei si ar trebui sa paraseasca functia, pentru a fi inlocuit.
De asemenea, Berceanu a sugerat ca premierul Calin Popescu-Tariceanu sa nu fie numai ministru de Externe, ci si presedinte al ANAF, democratii asteptand ca prim-ministrul sa ocupe si locurile lasate libere de PD in Guvern.
In plus, Berceanu a spus ca democratii au constatat ca premierul se gandeste sa faca o restructurare de Guvern, impreuna cu PSD si PC, fara a consulta PD si UDMR, actuali parteneri ai PNL.