Inlocuitorul lui Teodor Atanasiu la Ministerul Apararii va fi unul dintre ministrii liberali in functie. Declaratia a fost facuta de secretarul Comisiei de aparare, deputatul PNL George Scutaru. El a oferit si o explicatie: justitia poate dispune neinceperea urmaririi penale si atunci Atanasiu isi poate relua linistit postul in Guvern.
Timp de 45 de zile, cat ar dura legal suspendarea ministrului Teodor Atanasiu, PNL va nominaliza unul dintre ministrii liberali ai Cabinetului care sa ocupe interimar si functia de ministru al Apararii. "Noi credem in nevinovatia lui Teodor Atanasiu si il sustinem", a precizat Scutaru.
In acelasi timp, premierul Calin Popescu-Tariceanu a facut o propunere unui coleg de partid de a ocupa locul lui Atanasiu. Este vorba de liderul organizatiei PNL Cluj, Marius Nicoara, in prezent presedintele Consiliului Judetean Cluj. Nu este pentru prima oara cand Nicoara este intrebat daca nu vrea sa se alature echipei guvernamentale. Prima data, dupa alegerile din 2004, liberalul a declinat oferta. In urma cu cateva zile insa, Tariceanu l-a intrebat din nou. Nicoara a declarat insa ca nici de data aceasta nu va onora propunerea sefului de partid. "Eu am hotararea clara de a-mi duce mandatul pana la capat. Nu exista nicio intentie de a ma alatura echipei guvernamentale, pentru ca am mai avut oferta si nu am un asemenea gand. Deocamdata noi suntem alaturi de Teodor Atanasiu", a declarat Nicoara. (Dan Ghetu)