Consiliul de conducere al Aliantei a fost covocat "in scris" pentru marti, la ora 17.00, pe ordinea de zi fiind propuse spre dezbatere "situatiile aparute in urma incalcarii protocolului".
"Propunerea de ordine de zi cuprinde mai multe aspecte, respectiv situatia respectarii protocolului. Vom discuta despre situatia de la sectorul 2, unde s-a incalcat protocolul privind alegerea viceprimarului, ne vom intreba colegii de la PD despre situatia de la sectorul 5, unde consilierii PD au disparut. De asemenea, ii vom ruga pe colegii de la PD sa-si rezolve problema de la sectorul 6, unde doi membri PD se judeca pentru postul de viceprimar al sectorului", a afirmat Orban.
Potrivit presedintelui PNL Bucuresti, la sectorul 5 consilierii PD s-au "vanghelizat", liberalii solicitandu-le colegilor democrati o "actualizare a listei consilierilor locali ai PD".
"In sectorul 5, consilierii PD aproape au disparut, nu mai stim daca mai sunt, pentru ca vin la sedinta cu propteaua sub brat si voteaza tot ce le propune Vanghelie. Saptamana trecuta, cand noi ne-am opus propunerii contractarii unui credit de 5.000 de miliarde de lei, propunerea a trecut cu ajutorul celor de la PD, desi primaria nu are capacitatea de a sustine un asemenea nivel de indatorare", a afirmat Orban.

La sectorul 6, doi membri PD "se bat ca chiorii"

De asemenea, PNL va solicita conducerii PD Bucuresti pentru a interveni in aplanarea conflictului de la Primaria Sectorului 6, unde doi membri PD "se bat ca chiorii" pentru postul de viceprimar al acestei zone administrative.
"La sectorul 6, exista un proces interminabil intre Constantin Patica si ßerban Preda, membri PD, care-si disputa postul de viceprimar. Trebuie sa punem punct acestei situatii", a mai spus Orban.
Potrivit lui Orban, demersul PNL urmareste "normalizarea" situatiei in Bucuresti. "Nu in ultimul rand, vom lua in discutie un lucru care ne ingrijoreaza: pulverizarea PSD in Bucuresti. Nu am vrea sa ne trezim peste noapte cu colegi de alianta ca Vanghelie, Ontanu sau Gherasim. Oameni care ne-au haituit prin Bucuresti in campania electorala. Exista semnale ca acestia ar vrea sa intre in interiorul Aliantei. La PNL nu au loc. Vrem sa ne asiguram ca nu se vor cuibari nici la PD", a mai spus Orban.