In relatia lor cu social-democratii, liberalii nu pot pierde ceva ce nici n-au avut. In acesti termeni a definit ieri Puiu Hasotti, vicepresedinte al PNL, eventualitatea ca PSD sa retraga o sustinere fata de Executiv. Potrivit lui Hasotti, social-democratii "nu pot retrage sprijinul dat Guvernului, adica ceva ce n-au dat".
Ideea unei schimbari de pozitie a PSD fata de Cabinetul Tariceanu a aparut dinspre organizatia Constanta. Liderul local Radu Mazare a acuzat Guvernul ca nu-i sustine proiectele de la Primaria municipiului Constanta si a inaintat o propunere de retragere a sustinerii fata de Executiv. O declaratie in acest sens a lui Radu Mazare a urmat refuzului Ministerului Mediului de a autoriza proiectul de construire a unui orasel lacustru pe Lacul Siutghiol din Mamaia, sub motivatia ca lacul urmeaza sa devina zona protejata, unde sa fie interzisa prezenta ambarcatiunilor motorizate.
"Radu Mazare poate cere orice, iar daca PSD considera de cuviinta sa depuna motiune de cenzura la adresa Guvernului poate sa o faca. Dar Guvernul trebuie lasat sa-si vada de guvernare, iar Radu Mazare sa-si vada de primarie", a comentat liberalul Hasotti situatia creata.