Liberalii din cel de-al doilea oras ca importanta din judetul Constanta, vorbim aici de Mangalia, au de ieri un nou presedinte in persoana lui Ionut Vaida. Sedinta PNL nu a fost lipsita de surprize: deputatul George Dragomir a anuntat ca actualul primar Zamfir Iorgus va candida din nou la Primaria Mangalia; liberalii si-au propus un scor de minim 25% la viitoarele alegeri, iar nefericitul Eugen Pricopie s-a facut definitiv de ras. Ultimul amintit a obtinut doar 11 voturi din cele 137 valabil exprimate, semnandu-si practic intrarea intr-un bine meritat con de umbra. "Replica" va va dezvalui saptamana viitoare si alte destinatii de odihna ale actualului vicepresedinte al DMHI, mai ales dupa ce pretendentul candidat liberal pentru primarie a tinut sa recidiveze ieri exemplele de idiotenie politica care l-au consacrat si pana acum. Asa se face ca Pricopie a cerut liberalilor sa "se coboare si la nivelul oamenilor simpli", de parca electoratul sau era format din familia majestatilor regale ale Europei, si nu din lucratorii Santierului Naval sau simpli mangalioti.
Pentru voia buna a cititorilor, merita amintit ca aperitiv faptul ca Eugen Pricopie a reusit sa transpuna in Mangalia influenta "colosala" a deputatului care l-a plantat in PNL, si anume Andrian Mihei. A obtinut 11 voturi din aproape 140 exprimate, demonstrand astfel rolul covarsitor pe care el si echipa lui l-au jucat la alegeri. In plus, pentru cei care inca se jeneaza sa-l arunce din partid, trebuie amintit faptul ca circumscriptia mangaliota din ordinea sa a obtinut poate cel mai "mare" scor din Romania la alegerile europarlamentare: fabulosul si extraformidabilul de 3% . Odata puse deoparte ingredientele expirate ale PNL Mangalia, trebuie sa amintim ca pretendentul sefiei liberale expus ad-hoc, Lucian Visa, a obtinut cu un vot mai mult decat periculosul Pricopie, desi s-a inscris la alegeri pe ultima suta de metri. In fine, foarte tanarul Ionut Vaida a primit nu mai putin de 112 voturi in favoarea sa si a devenit, cel putin pana in luna februarie 2008, presedintele PNL Mangalia. Termenul limita a fost trasat de presedintele organizatiei PNL Constanta, deputatul George Dragomir, care a spus ca daca actuala conducere nu-si face treaba va fi inlocuita cu una de avarie in februarie. Semnalul a fost clar inspre pampalaii din biroul local de conducere care nu au avut suficiente "cojones" sa demisioneze alaturi de Viorel Oleniuc, desi sunt principalii vinovati pentru catastrofa liberala din Mangalia. Acestia se vor putea lauda in continuare copiilor si vecinilor ca sunt lideri de partid, desi nu si-au putut convinge nici macar familiile sa voteze pentru partidul lor.

De acum inainte, consilierii PNL vor vota impotriva lui Iorgus

Interesant este faptul ca majoritatea celor adunati ieri la sedinta PNL Mangalia au dorit intoarcerea lui Viorel Oleniuc la conducerea partidului, desi nu au fost in stare sa miste un deget atunci cand acesta ii conducea. Spre necinstea lor, Oleniuc a fost din nou singurul liberal care a avut din nou curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Acesta a vorbit despre abuzurile primarului Iorgus, despre plecaciunile consilierilor locali care nu au stiut sa lupte si despre certitudinile PNL-ului. Cert este ca PNL trebuie sa obtina cel putin 25% din voturile mangaliotilor la alegerile locale, iar lucrurile devin cu adevarat palpitante din moment ce Zamfir Iorgus s-a decis sa candideze din nou la Primarie, daca e sa ne luam dupa declaratiile lui George Dragomir. "De maine mergem la lupta si va fi o batalie nemiloasa. Il vom invinge pe Iorgus", a declarat Dragomir. Liberalii au decis sa curme orice interpretare pro-Iorgus a populatiei. Astfel, de acum inainte, toti consilierii liberali vor vota impotriva hotararilor primarului, iar PNL va forma nucleul dur al Mangaliei.