Deputatul liberal de Galati Emil Strunga a reactionat violent la adresa presedintelui dupa ce, zilele trecute, Traian Basescu i-a atacat in termeni duri pe cei "322 de parlamentari" si Guvernul Tariceanu. "Marinarul" de la Cotroceni a precizat ca rolul sau este acela de a reprezenta societatea in raport cu institutiile statului si din acest motiv nu poate sta cu miinile in sin atunci cind observa ca cei "322" si Guvernul intra in cirdasie si fac orice pentru a nu pierde ciolanul.

Traian Basescu a mai criticat si decizia Guvernului de a majora pensiile. In acest sens presedintele a declarat public ca din punctul sau de vedere echipa de guvernare condusa de Tariceanu pregateste o cacealma in ceea ce priveste bugetul pentru majorarea pensiilor. In opinia sa fondul de pensii este pregatit ca in doi ani sa intre in colaps.

"Basescu, un politician fara principii"

Referitor la declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, deputatul galatean ne-a spus ca seful statului face o mare greseala atunci cind critica masura de majorare a pensiilor. Asta pentru ca cei mai multi dintre pensionari abia daca au din ce sa traiasca.

"Presedintele face declaratii fara sa-si dea seama ce spune. El nici macar nu se gindeste ca o mare parte din electorat este afectata de problema pensiilor mici. Sint convins ca, atunci cind seful statului va vedea ca scade in sondajele de opinie, isi va schimba discursul. Basescu nu se conduce dupa principii, ci dupa sondajele de opinie", a declarat Strunga.

Penelistul a mai aratat si ca presedintele a facut o obsesie din a vorbi despre sistemul mafiot din Parlament, sistem ce este intretinut de cei "322": "Presedintele vede ce se intimpla la el, la Cotroceni, si crede ca acelasi lucru se intimpla in toate institutiile statului".