Vicepresedintele liberal al Consiliului Judetului, Marcela Sighinas, ii cere lui Durbaca sa renunte la lupta politica si sa se aseze la masa negocierilor. Acesta din urma o trimite pe colega sa sa aprofundeze legea administratiei publice locale.

Liberalii din CJ au anuntat ca interesele judetului nostru sint afectate de politica dusa de Partidul Conservator. Pentru a demonstra aceasta acuzatie, vicepresedintele Marcela Sighinas a dezvaluit ieri ca Eugen Durbaca nu face altceva decit sa tensioneze relatiile interumane din cadrul administratiei judetene. Mai exact, presedintele CJ a dat dispozitie ca functionarii din aparatul de lucru al Consiliului sa o ocoleasca pe Sighinas. Acelasi om politic liberal a tinut sa sublinieze ca aceasta situatie nu exista in vremea in care toate partidele din Coalitie respectau protocolul. „A fost o perioada in care activitatea Consiliului Judetului s-a desfasurat in conditii normale. Coalitia a functionat. Protocolul a fost respectat pina in 30 septembrie. In acea zi social-democratul Eugen Chebac a fost ales in functia de vicepresedinte al CJ. La 21 octombrie Chebac a fost suspendat din aceasta functie, dupa ce Prefectura a atacat in Instanta HCJ referitoare la alegerea acestuia. In acest moment social-democratul este doar consilier. In fapt insa acest lucru nu se intimpla. Eu sint tratata ca si cum as fi vicepresedintele suspendat”, a declarat Marcela Sighinas, care a mai spus si ca, desi Durbaca are la dispozitie executivul CJ, format din persoane foarte bine pregatite care il pot consilia, declara in public ca Eugen Chebac este singurul om de la care poate primi solutii la problemele judetului. „Am apreciat mereu ca in CJ sint oameni de valoare, dar, pentru ca ei sa aiba rezultate, trebuie sa se bucure de confort psihic. Din cauza acestei lupte politice se pierde entuziasmul si eficienta in activitate. Ma angrenez si merg in acest razboi pina la capat. Nu-mi este frica”, a mai declarat ieri Marcela Sighinas.

„Sa se obisnuiasca cu Legea 215”

Presedintele CJ, Eugen Durbaca, sustine ca nu a facut altceva decit sa respecte legea, recomandind colegei sale sa citeasca aceeasI lege. „Dupa alegerea ca vicepresedinte al Consiliului Judetean a domnului Chebac Eugen am impartit sarcinile conform Legii 215, care prevede ca (…) presedintele CJ poate delega vicepresedintilor, prin dispozitie, atributiile prevazute la alineatul 1, litera g si p. Nu exista nici un fel de sicana, ci, odata cu alegerea domnului Eugen Chebac, s-a intrat in litera legii, privind atributiile vicepresedintilor, a presedintelui, care difera, in parte, fata de atributiunile acordate initial, care erau gresit acordate. O greseala nu poate merge la infinit. Singurul lucru pe care il recomand colegei mele, doamna Sighinas, este sa se obisnuiasca cu Legea 215 si cu atributiunile pe care le are”, a precizat Eugen Durbaca. Acesta a mai spus ca argumentele pentru care a facut reasezarea atributiunilor au fost pur legale. Facind referire la „restrictiile” in ceea ce o priveste pe Marcela Sighinas, Eugen Durbaca a precizat ca „intr-adevar, dumneaei, pina in momentul de fata, actiona exact cu puterile unui presedinte, ceea ce nu era corect”.

Nici vorba de sicane

„Domnul Chebac nu foloseste masina de serviciu decit in conditiile in care dumnealui, ca presedinte al comisiei aprobate in CJ, si care verifica investitiile care se fac in urma calamitatilor din vara, este trimis de presedinte sa execute aceste atributiuni. Nu poate sa mearga cu masina proprie cind ii dau dispozitie sa mearga la Cosmesti, la Torcesti. Am pus la dispozitie masina de cite ori a plecat domnul Tuicu, de cite ori a plecat domnul Ursu Nicusor, de cite ori a plecat orice consilier judetean”, a mai spus Eugen Durbaca. Discutind despre faptul ca o serie de documente si adrese nu ajunge la ea, vicepresedintele Macela Sighinas a acuzat si faptul ca o parte dintre directorii din Consiliu nu colaboreaza cu domnia sa. „Ceilalti directori din CJ, conform Legii 215, sint coordonati de presedinte. Daca dumneaei are vreo problema, trebuie sa se adreseze la presedinte. Nu poate sa cheme un director fara sa stie presedintele. Sau face convocari in acelasi timp cu presedintele”, a concluzionat Durbaca.

Lipsa de comunicare in PNL?

Declaratia politica facuta de Marcela Sighinas este extrem de interesanta, mai ales daca ne amintim ca in urma cu citeva zile presedintele PNL, secretar de stat in cadrul MAI, Victor Paul Dobre, a sustinut in fata presei ca luptele politice din CJ nu afecteaza activitatea institutiei. Probabil consilierii liberali din CJ au uitat sa-i spuna anumite probleme sefului organizatiei politice pe care o reprezinta. „In ciuda neintelegerilor ce au aparut in Galati intre Alianta si PC, toti oamenii politici din judet, indiferent de culoarea politica, urmaresc interesul cetatenilor. Oamenii politici trebuie sa aiba o abordare normala a problemelor, dincolo de disputele politice. Important este ceea ce facem pina la finele mandatului pentru galateni”, a declarat, la sfirsitul saptaminii trecute, Victor Paul Dobre.