Presedintele PNL spune ca liberalii isi vor prezenta in cateva saptamani cabinetul din umbra.
PNL isi va lansa in doua-trei saptamani un guvern-alternativa la actualul Executiv, a anuntat presedintele PNL, Crin Antonescu.
Antonescu spune de la Mamaia - acolo unde se desfasoara Scoala de vara a TNL - ca in perioada urmatoare va exista o noua sedinta a Delegatiei Permanente a partidului, in cadrul careia va cere votul pentru lista si programul guvernului din umbra liberal.
"Vom lucra ca orice guvern normal, cu competenta, responsabilitate. Eu va pot spune criteriile pe care le voi avea in vedere: e vorba de oameni la care primeaza nu apartenenta la partid, vechimea, ci prestigiul profesional. In fruntea unei asemenea echipe voi avea un rol de garant: ca acesti oameni sunt propusi de un partid, dar nu sunt clientela de partid. Atunci cand vor avea alegeri, oamenii sa stie cand vor vota cine vor fi ministri. Nu este obligatoriu sa faca parte membri de partid, importanta este asumarea politica de catre partid, a unor oameni competenti. Nu e conditie sine qua non ca ei sa fie membri ai PNL", a declarat Antonescu.
Presedintele PNL neaga inca o data posibilitatea intrarii la guvernare cu PDL.
"Romania este guvernata de un clan care poarta un nume ce nu mai poate fi schimbat: Basescu. Iar acest nume inseamna PD, o caracatita ce a pus stapanire pe Romania. PNL nu are ce cauta in sistemul de putere in care Traian Basescu a incatusat Romania. Pentru PNL e important sa guverneze Romania potrivit unor principii care sunt incompatibile cu cele ale PD. Am luat o decizie corecta. Stim cu totii ce s-ar fi intamplat daca la finele anului trecut, coplesiti de victoria violet a lui Basescu, am fi fost un fel de UNPR. Cred ca a fost bine nu doar pentru noi, ci pentru si romani care astazi mai au o speranta. Cantecele de sirena in care acesti oameni de la Traian Basescu la Raluca Turcan se vor inteti. Exista inca analisti care chiar daca nu vor mai incasa drepturi de autor vor spune ca raul Romaniei tine de faptul ca PNL nu vrea sa intre alaturi de Basescu la guvernare", a declarat la Mamaia, Crin Antonescu.