Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ieri la Suceava ca fostul lider liberal Theodor Stolojan isi poate regasi locul in partid daca respecta regulile acestuia. "Exista disponibilitate pentru ca, in privinta domnului Stolojan, la care se refera apelul, daca respecta ideile, principiile, valorile, Statutul, identitatea liberala, sa fie din nou in PNL", a subliniat Tariceanu, dupa intalnirea cu liderii filialelor PNL din Moldova. El a spus ca liderii PNL nu vor pune interesul unei persoane "mai presus de interesul partidului" si ca "majoritatea decide si toti respecta".
Intalnirea de ieri a conducerii PNL cu liderii de filiale din judetele Moldovei s-a desfasurat intr-o atmosfera tensionata deoarece unii dintre liderii PNL s-au declarat in favoarea intoarcerii lui Stolojan.

Tariceanu nu se opune unui congres extraordinar

Totodata, Tariceanu a declarat ca nu se va opune convocarii unui congres extraordinar al partidului, daca sunt voci care propun acest lucru si daca initiativa intruneste adeziunea necesara in Delegatia Permanenta (DP). El a explicat ca la ultima sedinta a DP, de acum doua saptamani, nimeni nu a propus acest lucru. Mai mult, presedintele liberalilor a mai spus ca in orice partid sunt multi care vor sa-l conduca, dar ca deciziile in privinta conducerii formatiunii sunt luate de congres. In privinta platformei lansate de Stolojan, liderul liberalilor a spus ca "toata lumea s-a distantat, net si fara echivoc". El a sustinut ca toate organizatiile sustin, mai presus de orice, interesul PNL, care se realizeaza prin unitatea partidului.

Unii dintre semnatari dau inapoi

Mai multi semnatari ai apelului pentru reprimirea lui Stolojan, lansat joi in PNL, nu au stiut exact ce semneaza, potrivit declaratiilor senatorului PNL, Norica Nicolai (foto), care a afirmat ieri ca senatorii respectivi au crezut ca este vorba doar de un apel la unitatea partidului.
Nicolai a subliniat ca Stolojan se poate intoarce in partid doar respectand statutul partidului. ßi in randul deputatilor, unii dintre semnatari s-au trezit ca au fost pacaliti.
Astfel, Deputatul de Bacau Ionel Palar a declarat ca a fost "indus in eroare" si si-a exprimat sprijinul pentru actuala conducere a formatiunii liberale, iar presedintele PNL Calarasi, Raducu Filisescu, a spus ca a fost victima unei tentative de manipulare.

Stolojan vrea sa-i ia locul lui Tariceanu

Fostul presedinte PNL Theodor Stolojan a anuntat ieri la un post de televiziune ca intentioneaza sa candideze din nou la sefia partidului in cazul organizarii unui congres extraordinar, desi nu mai este membru al formatiunii liberale. "Voi candida impotriva oricui", a spus Stolojan, estimand ca urmatorul congres extraordinar al PNL s-ar putea produce in primele luni ale lui 2007. Fostul consilier prezidential a subliniat ca doreste sa se intoarca la PNL, dar numai sub conditia retragerii actualei conduceri, care, spune el, paraziteaza PNL.