Deoarece liberalii sunt ferm convinsi ca data finala pentru alegerile locale va fi 25 mai, acestia s-au apucat intens de lucru pentru a-si definitiva lista de candidati. Asa cum amintea deputatul galatean Emil Strunga, filiala PNL Galati se afla la ora actuala intru-un plin proces de identificare si validare a candidatilor la primariii pentru aceste alegeri. De remarcat este ca, pana in prezent, au fost deja validati 54 candidati, si anume pentru municipiul Tecuci, orasul Tg. Bujor si 52 de comune. "Au fost validati toti cei 12 primari PNL in functie. Au mai ramas de nominalizat 10 candidati : pentru municipiul Galati, orasul Beresti si 8 comune", a amintit Strunga.

Printre obiectivele PNL pentru locale se numara 15 primari in judet, 20% din numarul consilierilor locali, 20% din voturile valabil exprimate pentru Consiliul Judetului, respectiv 7-8 consilieri judeteni, si un loc in conducerea Consiliului Judetului, cinci consilieri municipali la Galati si patru la Tecuci.

Intreg procesul de validare a candidatilor se va incheia prin votul Delegatiei Permanente Teritoriale PNL, care va avea loc la sfarsitul lunii februarie, data pana la care liberalii doresc si definitivarea listei de consilieri locali si, mai apoi, stabilirea candidatilor pentru Consiliul Judetului.