Deputatul PNL de Suceava, Romica Andreica, a anuntat ieri ca alesii locali care isi anunta independenta fata de partidul pe listele carora au candidat ar putea sa nu-si piarda postul pentru ca aceasta situatie nu a fost prevazuta in textul legii privind stoparea migratiei politice.
Andreica a spus ca initiativele legislative privind stoparea migratiei politice urmeaza sa sufere modificari la mediere si prevad ca alesii locali isi pierd functia daca sunt exclusi din partid sau daca se inscriu in alt partid, dar ca de la aceasta prevedere sunt exceptati primarii care sunt exclusi din partid. El a subliniat ca, "in cazul in care un ales local isi anunta independenta, este posibil ca el sa nu fie inlocuit si din functie".
Deputatul PNL a subliniat ca aceasta situatie ar trebui prevazuta in lege si ar trebui sa fie stabilita si o perioada "rezonabila" de timp in care alesul local sa poata opta pentru un alt partid. Initiativa legislativa a PNL a fost votata in noiembrie 2005 de Camera Deputatilor. (N.N.)