La o zi dupa ratarea intalnirii dintre Tariceanu si Geoana, dinspre conducerea PNL se transmite mesajul unei impacari. Crin Antonescu sustine ca este posibil ca intre liberali si social-democrati sa mai existe intalniri, dar precizeaza ca va fi vorba despre "discutii", si nu despre "negocieri".
Vicepresedintele PNL, deputatul Crin Antonescu, a declarat vineri ca liberalii s-ar mai putea intalni cu PSD pentru "discutii", subliniind ca, daca social-democratii au interesul de a pastra sistemul constitutional din Romania, nu ar trebui "sa-i faca jocul lui Traian Basescu".
"In ceea ce priveste discutiile cu PSD, ieri a intervenit o disfunctie. Ei au explicat motivul pentru care s-au simtit lezati. Nu a fost deloc in intentia noastra de a avea un comportament incorect. Singurul lucru care s-a intamplat este faptul ca presedintele PNL a declarat care este linia noastra de discutii", a declarat Antonescu. Vicepresedintele PNL a afirmat chiar ca intalniri intre liberali si social-democrati ar mai putea avea loc, pana luni, la dezbaterea motiunii de cenzura initiata de democrati. "Este posibil sa mai avem dicutii cu PSD, este si normal. Nu le spun negocieri pentru ca nu avem ce oferi, iar dansii nu ne-au cerut", a adaugat deputatul PNL, precizand ca actualul Executiv a primit un vot de investitura si de la parlamentarii PSD, "fara nicio concesie de natura programatica".
Potrivit lui Antonescu, discutiile cu PSD vor fi pe baza intentiilor Cabinetului Tariceanu si cu privire la modul in care "intelege Guvernul sa raspunda unor probleme de natura guvernarii pe care cei de la PSD le ridica".

Adversarul comun, Traian Basescu

Antonescu a tinut sa-i atentioneze pe social-democrati ca "ofensiva" lui Basescu este pentru "acapararea puterii". "Ofensiva pe care Traian Basescu o duce aparent impotriva Guvernului Tariceanu este o ofensiva pentru acapararea, concentrarea puterii in mainile unei singure persoane, pe motiv ca a castigat referendumul. Daca PSD are un interes in pastrarea sistemului constitutional din Romania, cred ca nu trebuie sa-i faca jocul lui Traian Basescu", a conchis Crin Antonescu.
Atentionarea facuta public de Antonescu vine la o zi dupa ce si liderul Tariceanu l-a avetizat telefonic pe Geoana ca Basescu o sa i-o "faca" si i-a reprosat sefului PSD increderea pe care social-democratii o au in Basescu. "Bai, Mircea, ai incredere in asta? (presedintele Basescu - n.r.)", i-a spus Tariceanu lui Geoana, pe un ton nervos, conform surselor citate de Mediafax. (Carmen Corbu)