Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a declarat sambata ca liberalii vor discuta la inceputul saptamanii viitoare asupra propunerii de suspendare a presedintelui Traian Basescu.
"Avem, luni si marti, la Sinaia, o intalnire a Biroului Politic Central cu toti parlamentarii PNL, pentru a stabili strategia legislativa pentru urmatoarea sesiune parlamentara si evident vom discuta si subiecte fierbinti, subiecte calde, cum e si acesta", a spus Nicolaescu. El a refuzat sa faca vreun comentariu legat de propunerea de suspendare a presedintelui, spunand ca inca nu a avut posibilitatea sa studieze documentul intocmit de PSD.
"Inca nu stim in ce consta pozitia PSD in privinta argumentelor de incalcare a Constitutiei de catre presedintele Basescu. Poate e o simpla manevra politica, poate are un caracter constitutional corect, dar nu e corect sa spunem acum. Ca atare, vom discuta toate aceste lucruri la vremea lor. Nu stim deocamdata ce o sa facem. Nu avem un document pe care sa-l fi analizat", a spus Nicolaescu.
Presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, miercuri seara, ca va recomanda liberalilor sa nu sustina initiativa PSD de a demara procedurile de suspendare din functie a sefului statului, dar a aratat ca decizia apartine partidului si depinde de cum se va comporta presedintele.
"La PNL urmeaza o discutie foarte serioasa cu privire la propunerea PSD de suspendare a presedintelui. Eu nu voi recomanda partidului sa sustina o astfel de initiativa, pentru ca nu vreau ca noi sa contribuim la plonjarea
intr-o criza institutionala. In acelasi timp, atitudinea finala va depinde de comportamentul presedintelui", a spus Tariceanu.