Actorii politici de pe scena politica bihoreana incep sa-si ascuta sabiile, mai ales ca deja campania electorala bate la usa. Social-democratii si conservatorii bihoreni au lansat un atac la PNL si PD, pe care ii considera raspunzatori pentru guvernarea din perioada 2004-2008, chiar daca democratii nu mai fac parte din Guvern de mai bine de un an. Mai mult, alianta PSD+PC se autopropune pentru salvarea Romaniei.
"Guvernarea PNL si PD ne-a ocupat patru ani din viata, promisiunile celor doua partide care au format o alianta nefiind altceva decat minciuni electorale", a declarat pesedistul Ioan Mang. Acesta sustine ca, dupa patru ani de guvernare portocalie, oamenii traiesc la limita saraciei, factura la intretinere s-a dublat, doar 2% dintre copiii din mediul rural ajung la facultate, iar 40.000 de studenti nu au locuri in camine. "Timp de patru ani, PNL si PD au guvernat Romania prin scandal, coruptie si incompetenta. Au guvernat de dragul puterii si impotriva cetatenilor. Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu trebuie sa vina in fata romanilor si sa le explice de ce poporul traieste mai prost decat in urma cu patru ani, cand ei ii promiteau ca va trai bine", a mai declarat Mang.
La randul sau, presedintele PC Bihor, Traian Bodea, reprezentantul unui partid care a facut parte doi ani din Guvernul Romaniei, a declarat ca Romania are cea mai slaba infrastructura din Uniunea Europeana. "Dupa patru ani, autostrada nu este terminata, iar cresterea economica s-a bazat doar pe acordarea de credite imobiliare si de consum. Din pacate, noi avem nevoie de o crestere economica reala prin atragerea de investitori straini", a declarat liderul PC Bihor.
Cei doi colegi de alianta sustin ca cei din PNL si PD trebuie sa plece de la guvernarea tarii si sa faca loc aliantei PSD+PC, deoarece doar au promis, nereusind sa se tina de promisiunile facute.