Guvernul nu a mai discutat proiectul Legii salarizarii in sedinta de ieri, acesta urmand sa fie analizat intr-o noua reuniune programata pentru maine, din cauza ca nu a fost inca primit avizul Consiliului Economic si Social (CES). Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Ioana Muntean in sedinta de ieri a fost discutat doar proiectul rectificarii bugetare.
Executivul a anuntat, la finalul sedintei de saptamana trecuta, ca a discutat, in prima lectura, proiectul legii cadru privind salarizarea unitara a personalului din sistemul bugetar si proiectul legii de aplicare a acesteia in 2011, urmand ca formele finale ale actelor normative sa fie adoptate luni, 22 noiembrie, dupa consultari cu Fondul Monetar International, iar ulterior sa fie trimise spre Parlament, in procedura de angajare a raspunderii.
Surse parlamentare au declarat ca premierul Emil Boc le-a prezentat, in 17 noiembrie, parlamentarilor coalitiei variante privind Legea salarizarii unitare, aratand ca salariul minim pe economie ar urma sa fie de 670 de lei. Conform surselor citate, in varianta prezentata de Boc se arata ca in 2011 vor fi cresteri salariale de pana la 15% la toate salariile, pornind de la nivelul actual al acestora.

Ministrul Muncii criticat de Boc

Premierul i-a reprosat ministrului Muncii, Ioan Botis in sedinta de guvern, ca nu s-a asigurat de avizul Consiliului Economic si Social pana la sedinta de ieri a Executivului, spunandu-i ca legea salarizarii nu poate fi trimisa Parlamentului fara raspunsul CES, indiferent daca este pozitiv sau negativ.
Presedintele Consiliului, Florian Costache, a mentionat ca plenul CES se reuneste astazi cu doua zile mai devreme, pentru a aviza proiectul Legii salarizarii unitare, acest act fiind pana in prezent in dezbateri la comisii.
In cazul proiectului Legii salarizarii nu s-a ajuns inca la un acord cu sindicatele.

Opozitia pregateste inca o motiune

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a specificat ieri ca, daca Legea salarizarii unitare asupra careia guvernul isi va angaja raspunderea va cuprinde aceleasi elemente cunoscute, atunci aceasta va fi urmata de o motiune de cenzura, dupa discutii care vor avea loc intre partidele din opozitie.






Presedintele PSD, Victor Ponta, a sustinut ca amanarea discutarii legii ar fi legata de "impartirea de bani" din interiorul PD-L, lipsa avizului CES fiind doar "un pretext". El a completat ca PSD solicita ca Legea salarizarii sa fie dezbatuta in Parlament impreuna cu partenerii sociali si adoptata prin vot.