Plenul Camerei Deputatilor a hotarat ieri retrimiterea la Comisia Juridica a proiectului legislativ privind reglementarea situatiei juridice a bunurilor care au apartinut fostului suveran al Romaniei, Mihai I.
Vicepresedintele Comisiei Juridice, Florin Iordache, a propus retrimiterea proiectului la comisie, chiar daca fusese avizat favorabil, din cauza unor neclaritati la Anexa IV. Florin Iordache a explicat ca nu este precizat numarul Cartii Funciare si ca sunt mentionate o serie de dosare suspendate sau nesuspendate.
Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a declarat ca Guvernul este de acord cu propunerea, dar pe termen scurt, pentru ca problema sa fie solutionata in aceasta sesiune.
Olteanu, prezent la sedinta, a afirmat ca proiectul de lege are o semnificativa incarcatura politica si istorica si reprezinta o impacare cu o parte a istoriei Romaniei. El a precizat ca pretul oferit Regelui Mihai cu titlu de despagubiri pentru Castelul Peles reprezinta mai putin de jumatate din suma stabilita de un evaluator independent. Presedintele Camerei, Adrian Nastase, a propus ca termenul sa fie de o saptamana, astfel incat martea viitoare sa aiba loc dezbaterile in plen.